Aston Martin nije uspio poništiti Vettelovu kaznu s VN Mađarske

Momčad iz Silverstonea nadala se da će natjerati suce da još jednom pogledaju slučaj iz Mađarske, nakon što je Vettelov bolid diskvalificiran s drugog mjesta utrke u Budimpešti jer nije imao dovoljnu količinu goriva (barem 1 litru) za provjeru nakon utrke.

Aston Martin je isprva vjerovao da su telemetrijski podaci iz automobila pokazali da u bolidu ima 1,44 litre više od 0,3 litre koju je FIA ​​u početku uspjela ispumpati.

Procjenjuje se da je kvar na sustavu goriva u bolidu pridonio takvim okolnostima i znači da gorivo nije moglo biti upumpano u spremnik kojem je FIA ​​mogla pristupiti. Momčad se pozvala na svoje pravo na ponovni pregled slučaja sa sucima, a također se i službeno žalila na odluku.

No, na današnjem saslušanju, FIA je odbila zahtjev Aston Martina za reviziju slučaja jer su najnovije naznake momčadi bile da je spomenuti mehanički problem značio da nije ostala ni puna litra goriva.

Da bi zahtjev za reviziju bio prihvaćen, Aston Martin je trebao dostaviti značajan i relevantan novi element koji je otkriven nakon događaja i koji je bio nedostupan u vrijeme donošenja odluke.

Na ročištu je momčad donijela analizu iz više od 100 kanala podataka povezanih sa sustavom goriva kako bi se pokazalo da je došlo do kvara sustava goriva u Vettelovom automobilu. FIA je prihvatila da su ovi dokazi koji su ukazivali na kvar pritiska u gorivim ćelijama, novi element.

Međutim, pokazalo se da momčad i sama vjeruje kako je na kraju utrke zbog problema sa sustavom goriva u automobilu zaista ostalo manje od jedne litre goriva. Stoga je FIA ​​smatrala da novi dokazi nisu relevantni za slučaj.

FIA također nije prihvatila dodatne reference koje je Aston Martin uputio timovima, te je na tim osnovama odbila zahtjev da se ponovno ispita slučaj.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
r.u.m.

Ako je takvo pravilo onda je takvo i gotovo, i Ocon i Alonso i Hamilton i ostalo društvo svi su se borili i branili trošili gorivo ali im je morala ostati 1 litra gorivo dok Astonu nije ostala litra goriva znači da su negdje pogriješili,dali je to bilo u pritiskanju Ocona da se dođe do prvog mjesta pa su se malo preračunali to je drugi par rukava ali poštena kazna,rekao bih možda da postoji u pravilima neka tolerancija možda 10 % pa da su imali 0,9l pa bi im progledali ali njima je falilo više od pola … Tako da… Read more »

Lewis8F

“Međutim, pokazalo se da momčad i sama vjeruje kako je na kraju utrke zbog problema sa sustavom goriva u automobilu zaista ostalo manje od jedne litre goriva”

Ma ne, pa to nije moguće. Ovo je sve samo da profitira Lewis. Hahaha

Huka

zasluzeno kaznjeni (zao mi Vettela). Bolid ugasili na stazi bas zato sto nije imao goriva da se vrati. . . .

robif

Birokracija…ok pravilo je pravilo

mars32

Šteta, pravilo je zastarjelo i siguran sam da će ga u skoro vrijeme mijenjati. Ipak, pravilo je prekršeno i kazna je zaslužena, ali nepravedna. Kad ekipi ide loše onda su takva “slučajna” postolja nagrada za uloženi trud i veliki motiv za daljnje zalaganje. Izgubiti postolje na taj način, više zbog nemogućnosti ispunjenja procedure nego zbog namjernog kršenja pravila, i u situaciji kad je bolid tek oko 6 mjesta po brzini i osvajanje postolja nije realnost, sigurno je jako frustrirajuće. Svejedno je bilo lijepo vidjeti Vettela na postolju. Nadam se da će imati prilike još koji puta ove sezone doći do… Read more »

west 044

Bilo je i za očekivat da od toga nema ništa!!!

Yukihonda

aston volio bih da ste u pravu…

Related Posts