Wolff: Ako bi Bottas odlazio, dužan sam osigurati mu odličnu budućnost

Pred Mercedesom je važna odluka o drugom vozaču za 2022. godinu – Bottas ili Russell. Iz momčadi tvrde kako još ništa nije odlučeno, ali Toto Wolff kaže da u slučaju odlaska finskog vozača iz Mercedesa, njegova je dužnost pobrinuti se za Valtterijevu budućnost.

Još jedna čemerna sezona za Valtterija Bottasa, možemo reći. Velike najave o borbi za naslov prvaka i sebičnoj borbi za vlastite ciljeve ispred ciljeva momčadi, pokazale su se kao pucanj u prazno. Na Silverstoneu se još jednom dobro vidjelo kakvu Finac ulogu ima – trenutno mu je jedini zadatak pokušati pomoći Lewisu Hamiltonu na putu do novog naslova.

Taj posao “druge violine” odrađuje sasvim dobro pa možda mu to donese još jedan ugovor s Mercedesom, iako cijeli svijet navija da tu priliku konačno dobije George Russell, koji iz vikenda u vikend izvodi bravure sa slabašnim bolidom Williamsa.

O Bottasovoj budućnosti ovako je govorio Toto Wolff nakon utrke u Velikoj Britaniji: “Ako bismo došli do situacije u kojoj bismo željeli priliku dati nekome drugome, onda nije stvar samo mog odnosa s njim, već je moja dužnost pobrinuti se za njegovu odličnu budućnost. To je ono što zaslužuje.”

“On je timski kolega najboljeg vozača u Formuli 1 svih vremena i nije uvijek vrlo lagano zasjati u toj ulozi, ali fantastičan je. Valtteri je ispunio sve uvjete koje trebamo za razumijevanje, ne samo nedavno, nego i ranije. Bit će strateška odluka želimo li ostati s trenutnom vozačkom postavom ili želimo biti nešto hrabriji sljedeće godine.”

“Sjest ćemo s našim vozačima, s obojicom jer George je isto Mercedesov vozač. Razgovarat ćemo s njima i onda donijeti odluku”, najavljuje Wolff.

A što će biti s Bottasom ako doista ne dobije novi ugovor s Mercedesom? Dionice mu baš ne kotiraju bajno, a dosta je vozačkih mjesta već popunjeno za sljedeću sezonu. Jasno, jedna od opcija je njegov povratak u Williams, za koji je vozio četiri sezone od 2013. do 2016. Druga momčad koja čeka rasplet situacije u dvorištu momčadi iz vrha je Alfa Romeo.

“Vidjet ćemo kako će se razvijati situacija na tržištu. Mislim da će, kao i inače, sustav popuniti mjesta na vrhu. To znači da će Mercedes morati donijeti odluku, onda će Red Bull morati donijeti odluku, a poput domina, u jednom trenutku ćemo mi imati neke prilike na stolu i tada ćemo donositi odluke”, rekao je o biranju vozača za sljedeću sezonu šef momčadi Alfa Romeo, Frederic Vasseur.

Osim Williamsa i Alfe, Bottas teško može dobiti neku drugu priliku. Pa iako se te dvije trenutno ne čine kao neka premija, tko zna, s novim pravilima možda dođu i neki veliki preokreti u odnosima snaga.

37 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Mercedes mu je bio vrhunac karijere..mogao je i trebao to bolje odraditi..ali ovako je oportuno produžavao ugovor na obostrano zadovoljstvo..budućnost?..možda produži na još jednu sezonu sa Mercedesom..to ovisi o raspletu sezone..možda mu Totto i pronađe gažu u nekoj drugoj momčadi jer i on osobno ima interesa od toga..možda i napusti F1..zasad je sve otvoreno.

papaya

Alonso se žalio momčadi na radio rečenicom ‘This is ridiculous‘ (‘ovo je smiješno’, mislio je na činjenicu da je zaglavio iza Masse koji ga ne želi tek tako pustiti, a ne bori se za naslov prvaka), a momčad je Massi nakon toga rekla ‘Fernando is faster than you, can you confirm that you understood the message?‘ (Fernando je brži od tebe, možeš li potvrditi da si shvatio poruku?).

Nakon što je Massa propustio Alonsa momčad mu je rekla: “Dobar dečko, sad se drži iza njega. Oprosti.” I unatoč svemu obojica su se nakon utrke pretvarala da momčadskih odredbi nije bilo.

Lewis8F

I unatoč svemu obojica su se nakon utrke pretvarala da momčadskih odredbi nije bilo.”

Zato jer su u tom periodu bile zabranjene timske odredbe.

Desmosedici

Ovo si već objavio u drugom članku..ponavljaš se bezveze..beznačajna informacija..normalni postupak u F1.

papaya

Nista ,ispricavam se što sam se ponavlja
Baš sam debil
Ni sam nevirujem da mi se to desilo
Koja fatalna greska i jos pri tome tebe tira da moraš to primjetiti

Oprosti

Desmosedici

Ne znam točno kako se zove ova tvoja stilska figura?..uglavnom, ti se kao ispričavaš za svoj propust sa prikrivenom namjerom da bi se meni narugao?

papaya

U startu imas loš stav,samom tom porukom upućenom meni kako sam to stavia na drugom članku
Ok

Ajmo ovako ljudski; stavia sam na dva članka isti tekst kopiran sa maxf1 da ako se ne vidi odi,da se vidi na drugom članku
Pokušam ljude podsjetiti na ne tako davnu prošlost,jer mnogi zaboravljaju svoje nepodopštine ,ali pri tome nikako nisam mislia na Vas

Desmosedici

Sto god sada Mercedes da loše napravi ti to pokušavaš relativizirati i opravdati time da je eto to je tako nekada radio i Ferrari..to ne amnestira Mercedes već ga dodatno tereti jer je trebao izvući pozitivnu pouku iz nečega što je netko prije njih loše radio.

papaya

Prvo da ti dam plus
Znači ako je kod mene doma šporak wc ,nemogu biti licemjer i rugati se tvom šporkom wc-u
I naravno da zelim ukazati na to,ako javnost smatra da Mercedes griješi,griješile su i veće face od Mercedesa
Samo se triba covik sititi

Deyo

Pitam se kome li ces ga pokusati uvaliti, jer je svima vise dosta tebe. Jedino nekoj momcadi koja bas bude bila u skripcu, inace ode on. Kada sa tako dominantnim autom nije nista uradija, sta ce tek u drugoj momcadi. Bolje bi mu bilo da nije ni dolazio u Mercedes, jer se posteno osramotio.

papaya

Evo par linkova,znači nema šanse da nekog branim,nit sad nešto želim dokazati
Samo bi tia sa vama ovo prokomentirati
Nemam problema sa tim da kažem da mozda i ne razumim formulu 100%
Mozda na sve krivo gledam
Živia f1

papaya
papaya
Lewis8F

Neka ga uzme RB.

papaya

Dobra

Gigi

Totto ce mu sredit mjesto u Clio Cup-u.

Yukihonda

Toto je najveći hoštapler svih vremena u f1 i sa njime mafijaš Briatore…

Deyo

Briatore je mala beba u odnosu na ovog svetskog mega hohstaplera. Briatore mozda je namjestio rezultat u Singapuru 2008., ali cisto sumnjam da bi mu palo napamet da namjesti dominaciju kakav je ovaj i jos par njemu slicnih. Srozali su F1 nacisto, i jednog vozaca iznad prosjeka, napravili kao najvijecim svih vrijemena. Katastrofa!!!!

4matic

“Na Silverstoneu se još jednom dobro vidjelo kakvu Finac ulogu ima” za tekstopisca urednika, 2+3 < 1+3 , evo samo toliko, bilo koja druga ekipa bi napravila apsolutno isto…..danas svaki teletabis ima kemijsku u rukama……

Emil

Bottas je izvrstan testni vozač. On zna pronaći što ne valja na bolidu i to iskoristiti za opravdanje.

LUTHER

merc se mora što prije okrenuti budućnosti, sa ili bez russella, jer i lewis će jednog dana u penziju..moraju gledati da poslije njega dovedu nekog kvalitetnog.. kaj se tiče bottasa… on teško da će imati neke opcije, jedino williams… alfa sigurno ne jer kad kimi ode, schumi mlađi je logična opcija za njegovo mjesto… rb jesiguran,maxi i perez su sigurni, kao i ferrari…barem za dvije, tri godine… neće biti opcija za bottasa…

papaya

Stari moj koji je ovaj školovani serator
Hahahahahaaaa

Lewis8F

“On je timski kolega najboljeg vozača u Formuli 1 svih vremena”

Komentari počinju za 3,2,1..kreni

schumy

Sjest ćemo s našim vozačima, s obojicom jer George je isto Mercedesov vozač. Razgovarat ćemo s njima i onda donijeti odluku”, najavljuje Wolff…..
moš’ mislit, donijeti će “zajedničku odluku” – zaista je najveći serator u F1 svih vremena a uz bok mu stoji nikad prevaziđeni “vitz tame2 – Briattore…..
Zar nije Toto rekao pred malo više od godinu dana da se povlači – oslobodi nas već svojih bljezgarija!!!

147 kt

Ti lazes ili ponekad ne govoris istinu. Sta je od tog. Gukni golube.

madgalico

Držim fige da Russell dođe umjesto Bottasa, Russell dokazao da zna voziti, pa da vidimo jel Lewis jos uvijek tata mata za sve te mulce. 😉

Lewis8F

Hejtere ne možeš pobijediti. Navijaju da dođe Russell i ako ga Lewis dobije reći će da je namješteno.

papaya

Naravno
A ako izgubi,jesmo rekli da je Ham lošiji od njega

Itd…

Samo neznam kako izbrisati da je čovik svjetski prvak u f1

Mrzili ga ili volili….

44 west

Zamisli situaciju gdje će oni koji su protiv Engleza navijat za Engleza protiv Engleza,ha,ha,ha!

Gigi

Pljuvali su rusa sto je dosao sa parama u F1 a isto tako navijali za Pereza i govorili da je nepravedno da nema momcad.

svakako

De mi reci ljudino koji je od njih dvojice veći Englez, zanima me pošto sam svakako i dakako rasist.

Lewis8F

Obojica su Englezi. To je rekao. Ti vidiš na drugi način?

Lewis8F

Ahahahhha.

Nije im ni sad lako navijat za Maxa kojeg su pljuvali godinama. A kako im tek Helmut djeluje pametno ove sezone. S Hornerom su na ti.

Deyo

comment image

147 kt

😂👍

Deyo

comment image

147 kt

😂👍

Related Posts