Vettel: Možda smo na treningu bili agresivniji od ostalih

Vozači Aston Martina završili su prvi dan Velike nagrade Austrije vrlo visoko u poretku, no kao da ni sami nisu sigurni je li to doista znak da ovog vikenda raspolažu bolje posloženim bolidima.

Prošlog tjedna na istoj stazi Lance Stroll je osvojio osmu poziciju, a Sebastian Vettel prekinuo svoj niz ulazaka među osvajače bodova plasmanom na 12. mjesto.

U petak su na drugom slobodnom treningu za Veliku nagradu Austrije i Kanađanin i Nijemac završili među prvih pet. Usprkos tome, Vettel umanjuje očekivanja, no priželjkuje ipak nešto bolji vikend od prethodnog. Bodovi su itekako potrebni šestoj momčadi u poretku konstruktora, dva boda od ulaska u “gornji dom”.

“Tek je petak. Jasno, kad bismo sutra bili na petoj poziciji, to bi bilo izvanredno, ali još je rano. Možda smo bili malo agresivniji od ostalih, ali ovo je definitivno dobro i prihvatit ćemo. Još smo neke stvari iskušali, tako da trebamo vidjeti u subotu. Drukčiji su uvjeti ovoga vikenda. Nadam se da smo uspješno odradili domaću zadaću između utrka i da ćemo biti nešto snažniji.”

“Prošla subota nije bila dobra, a nadam se da će ova biti bolja. Treba nam sve ići glatko i cilj je ići što više u poretku. Naravno, glavni cilj nam je Q3 i ulazak među prvih deset”, poručio je Nijemac.

Lance Stroll, Aston Martin AMR21

Vettel je na tom drugom treningu vozio 1:05,268. Momčadski kolega bio je brži za nešto više od desetinke sekunde i smjestio se na poziciju četiri, kao prvi pratitelj društva iz Mercedesa i Maxa Verstappena u Red Bullu.

“Osjećao sam se prilično dobro na stazi, ali nisam siguran što su ostali naumili. Mi smo imali sadržajno jutro, a poslijepodne je išlo tečnije. Generalno smo odradili neke dobre krugove i naučili dosta, tako da se veselimo suboti”, poručio je Stroll.

Kanađanin je još komentirao odluku da se ovoga vikenda vozi na mekšim Pirellijevim gumama u odnosu na prošli vikend.

“Definitivno je drukčije nego prošlog vikenda. Mislim da je odlično što je Pirelli pripremio druge setove guma, to će malo zamiješati stvari, drukčije se ponašaju. Dobar je osjećaj na mekšim gumama, a ovo će zakomplicirati i strategije za utrku, što bi moglo biti cool. Vidimo da je u poretku tijesno. Ne znamo što su tijekom petka radili ostali, tako da moramo pričekati pa vidjeti”, kaže Lance.

Related Posts