Vettel kažnjen s tri mjesta na startnom gridu zbog blokiranja Alonsa!

Nakon pregledavanja snimki i saslušanja obojice vozača suci utrke u Austriji su odlučili kazniti Sebastiana Vettela s tri mjesta na startnom gridu za sutrašnju utrku zbog blokiranja Fernanda Alonsa.

Vettel je u posljednjem dijelu staze, gdje je direktor utrke Michael Masi posebno naglasio kako nema usporavanja, usporio jer su vozači ispred njega naglo usporili. Točno u to vrijeme je Alonso dolazio u brzom krugu te je morao odustati od njega kako se ne bi sudario s vozačem Aston Martina.

Odmah potom je Vettel zastao i ispričao se Španjolcu, ali je bilo jasno kako bi vrlo lako mogao dobiti kaznu. Nakon saslušanja su suci odlučili kazniti Nijemca s tri mjesta na gridu te jednim kaznenim bodom na superlicenci čime će ih ukupno skupiti 6 u razdoblju od 12 mjeseci.

Ovom kaznom će profitirati George Russell, Lance Stroll te Carlos Sainz koji će napredovati za jedno mjesto na sutrašnjem startnom gridu, a Vettel će krenuti iz šestog startnog reda.

Dodajmo kako su pod istragom bili i Carlos Sainz te Valtteri Bottas zbog prespore vožnje u zadnjem dijelu staze, ali su nakon kratko istrage suci odlučili kako nema potrebe za kaznom.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

,,,”Vettel je usporio jer su ispred njega naglo usporili”…a šta je mogao?Ok,Alonsu je uništio bolji plasman,toga je bilo i bit če,kao i crvene zastave…..tu bi FIA trebala malo poradit s momčadima po pitanju pozicije,GPSa, s bolidima na stazi.

B4c4

Ostaviti da imaš q1, q2 i q3 ali svatko vozi jedan krug i to sam na stazi. Tako nitko nikome ne bi zasmetao a i ne bi bio problem sa crvenim zastavama.

robif

Tako je nekad bilo,prije ovog formata?prije je bilo 60 min pa su svi pred kraj forsirali.a nesječam se ni ja više

miha777

Da li Vettel ima pravo birati gume? 🙂

given2drive

ne…. starta s onim kojima je odradio najbrzi krug u q2

1borna

Da su sudci dosljedni onda bi morali kazniti sve koji su bili ispred Vetela, pored navedenih bilo ih je još sve do Pereza koji je bio prvi u toj koloni!

Related Posts