Steiner: S Mickovim novim ugovorom treba riješiti još nekoliko sitnica

Haas bi u 2022. godinu trebao ući s identičnom vozačkom postavom, koju trenutačno čine Mick Schumacher i Nikita Mazepin. Šef momčadi naglašava da Nijemac još nije potpisao za iduću sezonu jer se radi o trostranom ugovoru između vozača, Haasa i Ferrarija.

Američka momčad u Formuli 1 ove je sezone u natjecanje krenula s dvojicom novaka u svojim bolidima. U Haasu su ovu sezonu ionako “bacili u vjetar” po pitanju lova na rezultat, svjesni da neće biti konkurentni, tako da su odlučili dvojici mladih vozača dati godinu za učenje, kako bi sljedeće sezone imali potrebno iskustvo za ostvarivanje boljih rezultata. Jasno, u Haasu se nadaju da će im promjena pravila donijeti nešto bolju poziciju u natjecanju.

Mick Schumacher je u Haas došao kao aktualni prvak u Formuli 2 i smatralo se da je odmah dogovorio višegodišnju suradnju s momčadi koju vodi Guenther Steiner, međutim nedavno je izjavio kako ugovor za 2022. još nije finaliziran. Šef momčadi objašnjava da je sve stvar formalnosti te da je potrebno malo više vremena jer su u ugovor uključene tri strane. Mick je inače Ferrarijev vozač pa i talijanska momčad ima pravo glasa.

“Ima još nekoliko sitnica koje trebamo riješiti. Trostrani je ugovor jer je vozač vezan s Ferrarijem. Treba još staviti crtice na slova t i točkice na slova i, onda će sve biti kako treba”, izjavio je Steiner.

“Mick je ispravno rekao da još nije potpisao, dogovori su u tijeku, ali budući da su uključene tri strane, ugovor je uvijek nešto teže sklopiti nego kad se radi o ugovoru jedan na jedan.”

O nekakvim dobrim rezultatima nemoguće je govoriti, budući da su bolidi Haasa prikovani za začelje poretka, ali Mick se svojom radnom etikom i profesionalnim pristupom pokazao u jako dobrom svijetlu. Kakve su doista njegove mogućnosti, pokazat će se kad u ruke dobije donekle konkurentan bolid.

Uglavnom pobjeđuje svog momčadskog kolegu, Nikitu Mazepina, prema kojem je stav javnosti mnogo negativniji. Za ruskog se vozača uglavnom smatra kako ne zaslužuje biti u Formuli 1, već da je dio elitnog društva samo zahvaljujući očevoj financijskoj moći. Dmitrijev Uralkali naslovni je sponzor Haasa, a Nikita ima zagarantirano mjesto i za sljedeću sezonu.

“S njim je sve potpisano i tu je sve u redu”, rekao je Steiner.

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
44 west

Jedna od sitnica je uvijek lakša šasija od timskog kolege!!!

Gigi

U Haasu je ravnoteza, Mick pobjeduje Mazespina na stazi a ovaj njega parama.

Lewis8

Prišlo je ispod medijskog radara. Prošlu utrku je Mazepin dobio Micka . Prestigao ga je nq atazi. Čak i dobar potez.

F1 fan

Zašto ste mu dali toliko minusa? Samo je rekao kako je bilo ono je bio vrhunski potez mazespina

Lewis8

Igore 🙂

Nemoš doslovno prevesti uzrečicu, mislim možeš jer ti si uspiao, ali… 😉

“Treba još staviti crtice na slova t i točkice na slova i”

Related Posts