Russell: Nisam siguran hoće li sprint utrka odgovarati Williamsu

Sljedeća utrka je VN Velike Britanije, prva utrka ove sezone s novim formatom kvalifikacija. Klasične kvalifikacije će se održati u petak kako bi se dobio startni poredak za subotnju sprint utrku od 100 kilometara, a rezultat sprint utrke će biti startni poredak za nedjeljnu utrku.

George Russell, jedan od britanskih vozača, smatra kako sprint utrka neće pogodovati njegovoj momčadi jer su Williamsu ove sezone bolje išle kvalifikacije nego utrke. Russell i ostali britanski vozači će imati dodatnu podršku jer je vlada UK-a omogućila dolazak navijača te ih se očekuje oko 140 tisuća u nedjelju.

„Na Silverstoneu će biti još više ljudi nego u Austriji i siguran sam da će biti glasna podrška”, započeo je Russell i nastavio: „Naravno, bit će i sprint kvalifikacije. Nisam previše siguran da će nam to ići u prilog zato što smo očito malo bolji u kvalifikacijama nego u utrci, ali moramo dati priliku i možda se okrene u našu korist. To je novo za sve i to, također, daje priliku.“

Russell je na Red Bull Ringu oba puta plasirao Williams više od očekivanog u kvalifikacijama, a jednom je izborio posljednju kvalifikacijsku rundu, što je za Williams veliki uspjeh jer tamo nisu bili od VN Italije 2018. god. Nakon jako dobrih nastupa u Austriji, Russell je dobio puno samopouzdanja vjerujući da Williams maksimizira performanse FW43B bolida.

„Osjećam se kao jedno s bolidom i momčadi u ovom trenutku i stvarno izvlačimo sve iz bolida, što mislim da je jako važno. Posebice u subotu, veliki je pritisak, ako napraviš jednu malu pogrešku kažnjen si i to se naravno pokazuje tijekom utrke. Svi uđu u ritam i ona prava brzina izađe na vidjelo.“

„Svi radimo jako dobar posao i tako je blizu. U Francuskoj 12. mjesto, osmi prošli tjedan prije nego smo se povukli, danas 11. mjesto – sve su to pozicije na kojima su završile najbolje momčadi i bolidi“, završio je Russell.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

A jooj.

Related Posts