Russell kažnjen s tri mjesta unazad na startu VN Velike Britanije

George Russell je kažnjen nakon Sprint kvalifikacija kaznom od tri mjesta unazad na startu nedjeljne utrke za VN Velike Britanije na Silverstoneu. Razlog kažnjavanja je incident između Russella i Ferrarijevog Carlosa Sainza. Russell je u prvom krugu u šestom zavoju proklizao u Sainza pri čemu je Španjolac završio izvan staze te je pao na začelje. Suci su incident istraživali, nakon čega su odlučili završnu odluku donijeti nakon Sprinta, a odluka je +3 mjesta unazad za Britanca.

“Bolid 63 [Russell] i bolid 55 [Sainz] su prilazili zavoju 6. Bolid 63 je bio unutar, a bolid 55 s vanjske strane zavoja. Bolid 63 je blokirao prednje kotače te potom proklizao prema vanjskom dijelu zavoja gdje je bio bolid 55, te je došlo do kontakta. Bolid 55 je bio prisiljen napustiti stazu i otići na travu. Zaključili smo da je bolid 63 krivac za incident.”

Suci napominju da je kazna pomicanja na gridu za nedjeljnu utrku donesena zbog prirode formata Sprint kvalifikacija.

“Ovakvo kršenje pravila u utrci, koja se bazira na punoj duljini utrke [300 km plus jedan krug], rezultira vremenskom kaznom. Jer su Sprint kvalifikacije puno kraća utrka, te jer određuju start nedjeljne utrke, suci su zaključili da je kazna pomicanja na gridu primjerenija,” stoji u izjavi sudaca.

Nakon ove kazne Russell će startati 12. u utrku. Još su na razgovor kod sudaca trebali ići Sainz, Vettel i Mazepin zbog nepropisnog vježbanja starta na drugom slobodnom treningu.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
LUTHER

najnormalniji trkači incident.. s time da to čak i nije bio neki incident..ma žalosno, sramotno…ako se već kažnjavalo… onda se trebalo max i alonsa zbog onog “vijuganja” po stazi..ali ni to nije za kazne….

Webmaster

Maxa se ne dira.

Webmaster

Nije ni trka krenula a več je ostao bez bodova.

robif

Horvatičnčić če vam objasnit kako se sudi…e moji suci baš ste jadni….Masi majstore kako tvoj cirkus napreduje?

Related Posts