Russell: Kad je Hill rekao da publika donosi sekundu, mislio sam da laže

Zahvaljujući novom briljantnom nastupu Georgea Russella, Williams je na drugim kvalifikacijama u nizu imao bolid u Q3. Čekali su u Groveu na takvo ostvarenje od 2017. godine.

George Russell nastavlja oduševljavati ljubitelje Formule 1. Nizom sjajnih kvalifikacijskih rezultata u nekonkurentnom Williamsu taj si je 23-godišnjak već priskrbio nadimak Mr Saturday, no jučer je pokazao da mu nije pretjerano bitno kojeg se dana voze kvalifikacije.

Na svom Silverstoneu, pred punim tribinama, George je još jednom uveo Williams u završnu rundu, a nije se niti na tome zaustavio. Vremenom kruga 1:26,971 nadmašio je Carlosa Sainza u Ferrariju i Sebastiana Vettela u Aston Martinu te si osigurao osmu startnu poziciju za današnje sprint kvalifikacije. Fascinantan je podatak da je Russell bio tek desetinku i pol sporiji od četvrtoplasiranog Charlesa Leclerca.

U petak navečer imao je poruku za navijače koji su mu pružili glasnu podršku za vrijeme kruga u Q3: “Damon Hill mi je nedavno rekao da publika donosi sekundu po krugu. Mislio sam da laže, ali možda je bio u pravu.”

“Nevjerojatna podrška i izvanredan osjećaj. Znate da je ovo drugi ulazak u Q3 s Williamsom u nizu i stvarno nas ide u ovom trenutku. Biti ovdje i vidjeti sve te ljude je jednostavno odlično.”

George Russell pozdravlja navijače na Silverstoneu

Dan za Georgea nije počeo dobro. Na jedinom slobodnom treningu prije kvalifikacija bio je posljednji, no uspio je dovesti u red i sebe i postavke svog bolida.

“Staza je bila zelena i nekako smo se pogubili u postavkama. Onda smo rekli idemo se vratiti osnovama i ne razmišljati previše pa će sve doći na svoje. Prvi trening je bio smeće i znao sam da moramo podići razinu, a to smo i napravili. Čim sam izašao na stazu u Q1, znao sam da smo na dobrom putu.”

Za sprint kvalifikacije najavljuje: “Napast ćemo. To je za mene samo još jedna utrka i želim ići prema naprijed, želim se boriti s vozačima oko mene, osvojiti najbolju moguću startnu poziciju za nedjelju. Tretiram to kao svaku drugu normalnu utrku i planiram napasti.”

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Gigi

Znacu u F1 pali a na nogometu bas i ne.

robif

Kao Horner i ekipa kad lažu? Začudo od kad je počela sezona i ide im na ruku ne fantaziraju

Related Posts