Russell: Bila mi je to jedna od prvih pravih bitaka u F1

Britanski vozač bio je tako blizu osvajanja svog prvog boda u bolidu Williamsa, no u samoj završnici Velike nagrade Austrije izgubio je poziciju od Fernanda Alonsa. Istaknuo je probleme na startu, no na kraju i mnogo pozitivnih stvari iz vikenda na Red Bull Ringu.

George Russell se prošlog vikenda prvi put uspio ugurati u završnu kvalifikacijsku rundu vozeći bolid Williamsa. Bio je to uistinu fantastičan rezultat, a startao je utrku na Red Bull Ringu s osme pozicije. Na njegovu žalost, kad su se svijetla ugasila, nije sve prošlo idealno.

“Bio sam prilično zabrinut na startu. Osjećaj je bio kao da imamo nekakav problem. Još to moramo istražiti. Startao sam dosta dobro, ali nažalost je Tsunoda jako blokirao kotače i morao sam izbjegavati veliki incident. To me dosta kompromitiralo i izgubio sam još dvije ili tri pozicije”, objašnjava Russell.

George Russell u Williamsu ispred Fernanda Alonsa u Alpineu – borba za zadnji bod na VN Austrije

Kasnije u utrci junački se borio kako bi Williamsu donio prvi bod u Svjetskom prvenstvu nakon skoro dvije godine. Držao je desetu poziciju sve do četiri kruga prije kraja, kada ga je uspio proći Fernando Alonso u vrlo brzom Alpineu.

“Imali smo dobru strategiju, borio sam se svim srcem, ali ako biste mogli birati vozača koji će se naći iza vas u takvoj situaciji, ne biste izabrali Fernanda. On je imao brzinu za prvih pet. Zadržati tipa poput Fernanda bilo je praktički nemoguće, iako sam pokušao. Tako blizu, a tako daleko.”

“Pozitivno je da smo bili u Q3, pozitivno je da smo završili na 11. mjestu, tako blizu prvih deset. Osobno, ovo je vjerojatno bila jedna od mojih prvih pravih bitaka na stazi i osjećao sam da sam svoje odradio bez nekih glupih grešaka.”

“U Formuli 1 sam već tri godine, a jednu od tih godina sam kružio stazama potpuno sam. Prošle godine je bilo slično, tako da je bilo prilično lijepo imati sada ovakvu borbu, a posebno protiv vozača kakav je Fernando”, poručio je 23-godišnji Britanac.

Čekanje na prvi ulazak među osvajače bodova se nastavlja. Nova nada – domaći GP na Silverstoneu sljedećeg tjedna.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Pratiteljcro

https://www.youtube.com/watch?v=5G649EPFjrQ&ab_channel=GhostF1
Mozda nema veze sa temom o georgeu ali obavezno pogledajte ovo!

papaya

Čudo
McLaren Mercedes
Mali je top

Related Posts