Ricciardo: Nisam baš bio uvjeren da ću zadržati Sainza

Australski vozač morao je čekati desetu utrku sezone da bi konačno upisao svoj prvi plasman među prvih pet s McLarenovim bolidom.

Daniel Ricciardo završio je subotnje sprint kvalifikacije na šestoj poziciji, a nakon starta glavne utrke ubrzo je promoviran za jedno mjesto zbog odustajanja Maxa Verstappena. Tu petu poziciju uspio je zadržati sve do ciljne zastave, iako mu posao nije bio lagan.

Završnih desetak krugova McLarenov je pilot bio pod velikim pritiskom vozača čiji je bolid naslijedio – Carlosa Sainza. Španjolčev Ferrari dobro je išao na Silverstoneu, o čemu svjedoči i drugo mjesto Charlesa Leclerca, no Ricciardo se ipak nekako obranio od Sainzovih napada.

“Bilo je u redu. Na papiru je to definitivno bolji vikend i dobra je stvar osvojiti nešto bodova. U prvom sam se stintu prilično mučio, nisam bio dovoljno brz i izgubio sam kontakt s vozačima ispred, a onda se zapravo sve svelo na Carlosa. Bio je iza mene cijelu utrku, dostigao me stvarno brzo u tom drugom stintu i stvarao veliki pritisak.”

“S obzirom na to kako me brzo stigao, nisam baš bio uvjeren da ću ga uspjeti zadržati do kraja. Mislio sam da su prebrzi za nas, ali vozio sam čisto i uspio se obraniti. Iz tog kuta gledanja, bio sam sretan”, rekao je Ricciardo.

Peto mjesto najbolji mu je rezultat sezone, no praktično na sredini prvenstva, dojam je da se od Australca očekivalo više. I on sam je očekivao više, odnosno da će period prilagodbe na bolid McLarena biti puno lakši i kraći.

“Još uvijek nisam onako super brz, recimo to tako. Sve sam sigurniji, ali još uvijek kao da ima dijelova utrke i nekih trenutaka u kojima kao da nije sve sasvim kako treba.”

“Trebalo mi je deset utrka da bih došao među prvih pet, tako da sam svjestan da će taj proces i dalje ići polako. Ne očekujem da će se preko noći sve promijeniti, ali sigurno ću nastaviti raditi još jače”, poručio je.

U ukupnom poretku Ricciardo drži osmo mjesto. Osvojio je 50 bodova, no o njegovim mukama u novoj momčadi najviše govori čak 113 bodova osvojenih od strane Landa Norrisa.

Related Posts