Perez: Postepeno pronalazim svoj put pri podešavanju bolida

Nakon što je početkom sezone proživljavao poprilično težak period prilagodbe na Red Bullov bolid i pritom u najvećoj mjeri koristio Verstappenove postavke, Perez naglašava kako sada već pronalazi svoj put pri podešavanju njegovog RB16B.

Proteklih se sezona dosta provlačila teza o tome kako je bolid Red Bulla prilično težak za voziti, odnosno da zahtjeva veliku prilagodbu od vozača, a potvrdio je to i Sergio Perez. Nakon što je početkom sezone stigao u redove Bikova iz Racing Pointa, stvari nisu bile nimalo jednostavne.

Da bi si olakšao život, uglavnom je od momčadi tražio da na njegovom bolidu primijene postavke s bolida Maxa Verstappena, umjesto da iz vikenda u vikend luta s pronalaskom pravog setupa.

S vremenom je Checo počeo voziti sve bolje i bolje, a već je nekoliko puta naglasio kako mu samopouzdanje u bolidu raste. Dvostruki program na Red Bull Ringu idealno mu je došao i za eksperimentiranje s postavkama, mogao je potražiti setup koji bi bolje odgovarao njegovom stilu vožnje.

“Malo smo više istraživali po bolidu. Iskoristili smo tu priliku kako bismo mnogo bolje upoznali bolid u odnosu ne referentnu točku koju smo imali. Na kraju smo napravili prave prilagodbe i počinjem postepeno pronalaziti svoj put pri podešavanju bolida”, kaže Meksikanac.

Ponekad se bolidi i razlikuju u nekim dijelovima, primjerice kad Verstappen dobije najnovije nadogradnje.

“Da, kad bolidi nisu na potpuno istoj specifikaciji i nemaju istu aerodinamiku, teže ih je uspoređivati prema postavkama. Zato je važno da možemo ići nekim svojim putem u takvim slučajevima”, objašnjava Perez.

Rezultati za Pereza nisu baš bili idealni na Red Bull Ringu. Upisao je četvrto i šesto mjesto, a ta druga utrka ostala mu je obilježena incidentima s Landom Norrisom i Charlesom Leclercom. Novu priliku za lov na postolje Meksikanac će imati ovoga vikenda na Silverstoneu.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Da ste još malo istraživali po bolidu možda bi našli mrtvog miša ili komad Hamovog bolida koji mu je otpao na zadnjoj utrci i tko zna što još.
I ja svašta nađem kad istražujem po svom autu i zamislite, poslije ide bolje.

rolu

Postepeno koristi Verstapen tvoje nove motore….a ti njegove rabljene…..hm….tako i Ham Botasove…..pa ne čudi razlika u performansama ….možda je to moje razmišljanje ali…..

F-red

Potpuno si u pravu ..razlika u brzini je preocita…ipak ni max ni ham nisu bas toliko bolji vozaci od timskih kolega posebno max

rolu

Hvala F red i ja se slažem sa tobom… Jednostavno Redbull i Merc realno su klasa za sebe i to je realno ali ne može biti jednostavno takva razlika između njihovih timskih vozača da zec zeca….dali su u pitanju motori Ili MGU MPV I MPP ili ostale tehnikalije koje sam fulao u nazivu što bolidu daju razliku u snazi motora….

Lewis8F

Max je ispred kolega 0.7 i skoro za krug u utrkama. Ham je ispred Bota 0.1 u prosjeku, S tim da je nekad i Bot ispred. Ispred Maxa nitko nije ni prismrdio.

Mike-ferrari

Naci hamsta je desetinku brzi od 2 vozaca u momcadi koji se inace zove Botas te se smatra vozacem sredine poretka po performansama
Zanimljivo
Hmmm pa ak je tak imaju identicne aute misim da bez pomoci FIA tesko bude ista napravio

F-red

Da imali smo priliku vidjeti na prosloj utrci…

Related Posts