Oconu nova šasija za Silverstone

Francuski vozač iza sebe ima rezultatski vrlo neuspješno razdoblje, a momčad mu je, kako bi isključila svaku sumnju u nekakav tehnički problem, za Veliku nagradu Velike Britanije pripremila novu šasiju.

Dobro je sve izgledalo za Estebana Ocona nakon prvih pet utrka ove sezone. Imao je četiri plasmana među osvajače bodova, od čega najbolji rezultat sedmo mjesto. Onda su od Bakua krenuli problemi.

Na VN Azerbajdžana je morao odustati već nakon tri kruga zbog kvara turba, Velike nagrade Francuske i Štajerske završavao je na 14. mjestu, a onda posljednji nastup na Red Bull Ringu opet završio vrlo rano, nakon sudara u prvom krugu. Što je još gore, u oba navrata je kvalifikacije u Austriji završavao ispadanjem već u Q1.

Tada je Esteban najavio kako će od momčadi zatražiti što je moguće više novih dijelova kako bi prekinuo taj crni niz, a izvršni direktor Alpinea Marcin Budkowski potvrdio je da će bolid s brojem 31 na Silverstoneu imati novu šasiju.

“Esteban je imao dvije teške utrke u Austriji i još uvijek istražujemo stoje li iza toga neki tehnički razlozi. Kako bismo eliminirali bilo kakvu sumnju, momčad je odlučila napraviti opsežnije promjene na njegovom bolidu za Silverstone, uključujući i novu šasiju.”

“Esteban je imao vrlo dobre nastupe na početku sezone i kvalificirao naš bolid u treći red na gridu u dva navrata prije samo nekoliko tjedana, tako da zajednički radimo kako bi se vratio i vidimo ovaj vikend kao idealnu priliku za učiniti baš to”, kaže Budkowski.

Alpine je s Oconom potpisao novi ugovor uoči VN Francuske, a baš kao da je od tog trenutka sve krenulo krivim smjerom. Esteban je sada tek 13. u poretku vozača i ima osam bodova manje od momčadskog kolege Fernanda Alonsa.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
johhan peacedohan

Bolje da vozača promjene umjesto šasiju. Mislim da bi im uz Alonsa dobro došao Magnusen.

Emil

Interesantno. Promijenite mi što više dijelova da budem bolji.
Kad kupleraju ide loše, ne mijenjaju krevete.(!)

robif

Bomba,ovo zadnje….👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

Related Posts