Norris: Sam je sebe gurnuo u šljunak

Lando Norris je nastavio s odličnim predstavama u Formuli 1. Na utrci za VN Austrije na Red Bull Ringu je došao do još jednog postolja i trećeg mjesta, no put do njega nije išao jednostavno.

Startao je drugi, na startu zadržao poziciju. U prvom krugu je izašao sigurnosni automobil zbog Ocona. Nakon nastavljanja utrke napadao ga je Sergio Perez. U zavoju 4 Perez ga je napao s vanjske strane, no Meksikanac je ostao bez staze i završio u šljunku. Zbog toga je Lando dobio kaznu od pet sekundi, nakon čega je izgubio jedno mjesto od Valtterija Bottasa.

“Zabavio sam se, znate, utrka je bila zabavna. Bilo je uzbudljivo, ali sam i razočaran jer sam mogao biti drugi.”

“Ono u prvom krugu je čisto utrkivanje, išao je s vanjske strane što je bilo glupo i sam je kriv što je otišao izvan staze, nisam ga izgurao. Ne znam. Frustriran sam ali u isto vrijeme i sretan jer sam završio treći,” rekao je Lando.

Svoju je kaznu odradio pri jedinom zaustavljanju u boksu. U isto vrijeme je u boks ušao i Bottas te je zbog kazne izgubio mjesto na postolju. Objasnio je zašto smatra da je oštro kažnjen.

“Iz moje perspektive, ako ću već uspoređivati s nečim od ranije, slično je onom između Maxa i Lewisa u Imoli. Je li on [Max] dobio kaznu za istu stvar? Nije. Ista stvar kao i ovo. Bio je restart i Sergio zna da je šljunak s vanjske strane na izlasku iz zavoja. Nizbrdica je, lako je ići široko, i takve se stvari događaju.”

“Gledajte Formulu 2 ili Formulu 3 ili bilo koju drugu kategoriju, ljudi koji pokušavaju prestići tamo nisu toliko ustrajni da prestignu kako ne bi završili u šljunku. Takav je zavoj.”

“On je riskirao, nisam ja. Pokušao je prestići onako kako ne bi prošlo. Sam je sebe gurnuo u šljunak. Osjećam da nije moja pogreška, ali ja ne donosim odluke o kaznama, tako da…”

Unatoč ovim frustracijama, zadovoljan je postignutim rezultatom i napretkom McLarena, u utrci u kojoj je prestigao Lewisa Hamiltona za treće mjesto.

“Napravili smo korak naprijed u odnosu na prošli vikend. Prošli vikend sam bio četvrti i dvije i pol desetinke iza pole positiona, a sad sam bio drugi s pola desetinke iza. Napravili smo korak naprijed i bolid je bio bolji za vožnju i u kvalifikacijama i u utrci.

“Uvjeti su nam išli na ruku, naš pristup utrci i strategija su bili bolji nego prošli put. Nešto smo naučili i napredovali. Mnogo je faktora, ali najvažnije je da je bolid puno bolji,” zaključio je Norris.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
helgrozd

Treba uvesti pravilo da kad vozač iza upali ‘žmigavac’ za pretjecanje, ovaj ispred mora odmah prikočiti i maknuti se u stranu s trkaće putanje i uz naklon reći “izvol’te gospon xy, prosim lepo…” 🙂

F-red

Perez je danas bio za diskvalifikaciju…napravio je toliko gluposti za jednu trku koliko neki vozaci nenaprave za cijelu sezonu

Yukihonda

Stručnjak objasni koje gluposti???? Perez je napadao pored svega gdje je završio???? Pogledaj utrku ponovo hladne glave… u onome dvoboju koje mjesto u povratku zauzeo +10s kazne.. Na kraju je dobro završio…. Iza Hama 3sek…

F-red

Realno Leclerc je bio brzi i vjerovatno bi isto sustigao Hama kako i Perez da mu nije unistio gume ..govorim o ponovljenoj situaciji “strucnjak” ..ne o prvoj jednom napraviti potez za kaznu ok..al dva puta na isti nacin istom vozacu…po tebi se formula svodi na izguravanje sa staze ?
Druga kazna je trebala biti min 10 sec
stop&go

igo

racing incident je bio.
fia mafia na djelu

Desmosedici

Sve je kako Lando kaže.. što se tu ima dodati?..jedino motiv ovakvog kažnjavanja..kome da se pmogne?

papaya

A lazeš da si ovo napisa

bare

U potpunosti se slažem s ovakvim kažnjavanjem.
Motiv? Omogućuje utrkivanje!
Da je Lando ostavio dovoljna mjesta, borba bi se nastavila kotač uz kotač kroz slijedeća dva zavoja i to je ono šta ja želim vidjeti. Vozači bi bili hrabriji pri napadu, ovako ako prođe dok imaš DRS dobro je, ako ne povuci se, ne riskiraj. Dakle, kome pomaže ovakvo kažnjavanje? Nama!
Svaka čast Perotu na pokušaju preticanja sa vanjske strane, jednako kao i Leclercu u oba pokušaja. Po meni sve tri kazne zaslužene i potrebne.

Related Posts