Max standardno do pobjede na VN Austrije

Zvijezde jučerašnjih kvalifikacija, uz naravno najbržeg Maxa Verstappena, svakako su bili McLarenov Lando Norris, s odličnim drugim mjestom na startu, te Williamsov George Russell koji je napokon ušao u Q3. Imali smo u kvalifikacijama i neugodnu situaciju veterana i svjetskih prvaka, Sebastian Vettel potpuno je uništio krug Fernandu Alonsu, te opravdano zaradio kaznu od tri mjesta na startu. 

Ferrari je svakako odbio imati veze s najmekšom komponentom guma, a cijena je tek 10. i 12. mjesto na startu. Novi ugovor s Mercedesom Lewis Hamilton je “proslavio” s ipak razočaravajućim četvrtim mjestom na startu. Temperatura zraka i staze je padala i rasla, a definitivno se podizala atmosfera s Maxovim navijačima na tribinama kao i vjerojatnost za kišu.

Start je prošao mirno, ali Alpineov Esteban Ocon je u sendviču Giovinazzijeve Alfe i Schumacherovog Haasa previše oštetio prednji desni kotač, te morao stati pokraj staze na potezu između trećeg i četvrtog zavoja, izašao je i sigurnosni automobil. Sainz je izgubio 3 pozicije.

Krajem trećeg kruga utrka se nastavila. Norris je natjerao Pereza koji vozi svoju 200. F1 utrku u šljunak u četvrtom zavoju u borbi za drugo mjesto, a iza njih su mjesta izmjenjivala dva Mercedesa. Gasly i Tsunoda su se držali odlični peti i šesti, a Max je nizao najbrže krugove. Giovinazzi je dobio 5 sekundi kazne radi nepoštivanja pravila za vrijeme sigurnosnog automobila.

U borbi za sedmo mjesto bili su Stroll, Vettel i Ricciardo, a približavali su se ranjeni Perez i Ferrarijev Charles Leclerc. Russell je nažalost pao na 12. mjesto. Lewis je lovio Landa krajem 10. kruga, a Bottas je pomalo ispadao iz te borbe. Hamilton je imao dovoljno brzine, ali je javio momčadi da je jako teško pratiti bolid ispred. Tsunoda je u 13. krugu prvi ušao u boks s regularnim ulaskom, ali je dobio kaznu od 5 sekundi radi prelaska preko bijele crte na ulasku u boks.

Leclerc je prošao Pereza u borbi za 7. mjesto, a “vlakić” je i dalje radio Vettel na 5. mjestu. Gasly je ušao u boks krug nakon momčadskog kolege (15.). Ricciardo se napokon budi i pretječe Vettela za 5. mjesto u 18. krugu, a Vettel odmah ulazi i u boks. Ostao je troboj Leclerca, Pereza i Sainza za 6. mjesto. Ispred njih, Lewis je još uvijek lovio Landa koji je dobio 5 sekundi kazne zbog duela s Perezom (tjeranje vozača izvan staze). Hamilton je svejedno uspio proći naprijed u četvrtom zavoju 20. kruga.

Nakon toga se i Bottas počeo približavati Norrisu, a Leclerc i Perez su ulovili Ricciarda na 5. mjestu koji je ušao u boks u 30. krugu. Max je pojačavao tempo i stvorio lijepih 11 sekundi prednosti ispred Hamiltona. Norris više nije mogao pratiti taj tempo, ušao je u boks u 31. krugu, kao i Bottas, ali je Lando naravno izgubio poziciju od Finca pošto je morao čekati 5 sekundi kako bi odradio kaznu. Krug poslije u boks je ušao i Hamilton, a još jedan krug poslije i vodeći Verstappen.

Na polovici utrke u boks je ušao i Leclerc, ali vratio se iza Pereza i Ricciarda s kojima se borio za 5. mjesto, te je slijedila nova runda lova na koliko toliko oporavljenog Ricciarda. Mercedesovim vozačima je javljeno da budu pažljivi u posljednjem zavoju staze jer je Hamilton tamo oštetio podnicu. Nova lovina trojca Ricciardo-Perez-Leclerc bio je Yuki Tsunoda, četverac je bio unutar sekunde i pol od 40. kruga. Perez je sad napravio Leclercu ono što je njemu napravio Lando Norris u četvrtom zavoju. Slučaj se razmatra kod sudaca, a ubrzo je i Perez dobio 5 sekundi kazne.

Bottas se polako približavao momčadskom kolegi, u 44. krugu razlika je bila oko sekunde i pol. Lewis je javio da ne može ići brže od trenutnog tempa. Tsuonda je pao iza gore spomenute trojke, a Ricciardo i Perez su ubrzo stigli i Gaslya na 6. mjestu. No, Pierre ionako ulazi u boks u 46. krugu. Opet je bio kontakt Pereza i Leclerca, ovog puta nakon 5. zavoja. Checo je opet na neki način prisilio Leclerca van staze i suci su i taj duel uzeli na razmatranje.

Sainz ulazi u boks tek u 50. krugu, izlazi iza Tsunode, ali ga ubrzo i pretječe za 8. mjesto. Carlos sada može u miru krenuti u lov na borbeni dvojac Perez-Leclerc. Ispred njih Hamilton muku muči s oštećenom podnicom, a Bottasu je javljeno da se slobodno utrkuje s momčadskim kolegom. Bottas je imao DRS s 52. krugom. Približavao im se i Norris, ali Valtteri bježi naprijed pretjecanjem Lewisa u 4. zavoju 53. kruga. “Ranjenog” Hamiltona krug poslije pretječe i Norris, sada je odličan treći. Lewis nakon toga ulazi i u boks.

Još jednu kaznu od 5 sekundi dobio je Sergio Perez za još jedno tjeranje Leclerca van staze, Lance Stroll za prebrzu vožnju kroz bokseve, a Tsunoda ponovo za prelazak preko bijele crte na ulasku u boks. Checo je prestigao Ricciarda, a na njega je sada krenuo Leclerc u borbi za 6. mjesto. Izmjenjivali su se najbrži krugovi, ali Max je naravno uvijek sve vraćao u svoju korist, a tu namjeru je dodatno potvrdio 10 krugova do kraja ulaskom u boks po svježe gume.

Russell je s deset krugova do kraja bio 10. i izmjenjivao mjesta s Alonsom, a na kratko ih je u borbi prekinuo Max obilazeći ih za krug. No, Fernando ipak prolazi naprijed 2 kruga do kraja. U međuvremenu, Sainz je sustigao Leclerca i Ricciarda u borbi za 6. mjesto, zamjenu mjesta su “crveni” napravili u 66. krugu, a Carlos je odradio pretjecanje Ricciarda u posljednjem krugu. No, za dramu u posljednjem krugu pobrinuli su se veterani Kimi i Sebastian. Teško je odrediti tko se u koga zaletio, obojica su odustala i izletjela na izlasku iz zavoja 4.

No, ludnica na tribinama počinje, narančaste boje dominiraju, počinje čak i pjesma Maxovih navijača. Danas definitivno klasa za sebe, treća pobjeda za redom, s lakoćom uzeo i najbrži krug. Tu je još i vodstvo u svakom krugu utrke i s prvom startnom pozicijom, Max je zaslužio svoj prvi Grand Slam. Vozač dana prema glasanju navijača je trećeplasirani Lando Norris.

Poredak:

Ulasci u boks:

128 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
igo

glavno je da sezona bude u kontroli rbr a ostali koliko uspiju da pikaju ko norris i otimaju ovim đabalebarima iz mečkica bodove. to je zdravo za f1

west 44

Pojavio se lažni prorok na portalu, i sada zavedene ovčice sve redom ponavljaju njegovu mantru iz dana u dan jer nemaju svoje mišljenje ili mišljenju nisu dorasli!!!

r.u.m.

Taman su se ovi bolidi doveli u red i smanjile razlike i sada će opet sjebat sve s novim pravilima 2022.
Naj smiješnije će biti ako Mercedes ubode nešto i vrati se na vrh pa to će biti tragikomično.Zar nije sada super imamo nove na vrhu sredina je nikad kompaktnija …
Čisto me strah 2022

Deyo

U uslovima svima poznatim (ko hoce da vidi, naravno) doci do ove pozicije, Red Bull i Honda zaslužuju sve pohvale. Zadali su zadacu ostalim momcadima, i pokazali se kao jedna od najozbiljnijih i najambicioznijih momcadi u povijesti F1.

Pedji2

Cestitke Maxu, bolje od ovakve voznje mu trenutno ni ne treba.. naucili smo svi u poslednjih 11 godina kako se lako pobedjuje u bolidu koji nema konkurencije. Al Ajd da kazemo da ce neke staze odgovarati Mercu, tako da nije totalna dominacija jednog bolida RBa. Lando je I prosle sezone imao jako dobre voznje, smo vecina ljudi ne vidi dalje od postolja.. Ham ima novu ulogu, nije vise nedodorljivi, bas me zanima da vidim, kako ce odgoviriti.. Checko je jednostavno takav. Samo bih dodao da posto je oba puta Lec bio iza, kazna je trebala biti da vrati poziciju, a… Read more »

Deyo

Kako će odgovoriti. Izgubice se nacisto. Pravice kolizije, optuzivati momcad, a garantovano u jednom trenutku posegnuti za optuzbom da je bila zavjera jer je on crn. Kako mi ide na zivce sa time, nemam rijeci. Isto kao crnci u USA, kada ubiju nekoga, opljackaju, uhite ih sa falsifikovanim ili ukradenim kreditinim karticama, prva izjava, radite mi ovo jer sam crn. Vijec sam video neke gluposti na F1 Facebook stranici, gdje imas crnce koji pisu gluposti Kako je ovo zavjera od white supremacy. Pametni, kao i njihov idol!

Pedji2

Opusti se Deyo, ovo se prati da bi se uzivalo…
P.S. tesko da ce se Ham tako lako predati kao sto ti mislis..

F1 fan

Ček o čemu ti pričaš, u bolidu koji nema konkurenciju? Ovaj rb nema konkurenciju ? Daj se uozbilji stari moj, ovo je staza koja odgovara rb, I sad su uzeli 2 pobjede. , max izvlači 110% iz bolida , pogledaj gdje završava perez, redovito iza OBA MERCEDESA , da ok rb vodi u konstruktorksom poretku zahvaljujući maxu i l. Nećemo gledati maxa i hamiltona evo, usporediti ćemo samo perez i botasa, tko je na koliko utrka završio na višoj poziciji od njih dvoje

Pedji2

1. Rekao sam poslednjih 11 godina jedan bolid nema konkurenciju. Sta ti tu nije jasno? Na ovoj stazi Maxov RB nema konkurenciju. Iza toga sam napisao da ce neke staze verovatno odgovarati Mercu. Sta tu nije jasno??? 2. Mani me prica o 110%.takvo sto ne postoji. Ako je 100 maksimum, sta je 110, nisu ovo avengersi prijatelju. Pobrkao si … 3. Nemam ja sta da uporedjujem, volim da pobedi ko zasluzi. Ili osvoji poene, svejedno. Za alonsa se onaj jedan bod cinio veci od necije pobede.. uzivao sam gledajuci starog lisca kako otima bod nesretnom Russelu. Nije sve u Max-u,… Read more »

TORPEDO

Svi hvale Landa..s pravom ako ćemo iskreno,sviđa mi se taj vozač…mlad,iskren,brz,normalan…ali nitko se nije sjetio veterana Alonsa…odlična vožnja.
Ako ovako nastavi one moje tvrdnje o starosti i refleksima postaju neistinite…ali on je bio genijalni vozač prije,a i danas je izgleda ostalo dosta od genijalnosti?
Ocon koji je od njega skoro duplo mlađi izgleda jednostavno smiješan…
Zato bravo za el matadora!!

Desmosedici

Da..i ja se osjećam kao da sam se ogriješio o Alonsa..znao sam da će kao i uvijek biti agresivan i borben, jak u dielima i borbi za poziciju, ali sam dvojio i sumnjao da može biti dovoljno brz da parira mlađim vozačima..ali zgleda da može i to. Svaka čast!

FanAlonso333

Slažem se, u prvim utrkama Ocon bio ispred Alonsa, ali izgleda je to gotovo, napokon je uhvatio bolid

Deyo

Ovdje su ga mnogi pljuvali, ali majstor ne gubi ostricu nikada, već osjecaj ne stane, ali se i vrati. A, Alonsu se sigurno vraća, i bit ce samo još jači. E, u tome leži i odgovor da lupetanje nekih dežurnih lupetala ovdje o Schumacheru i Rosbergu. Činjenica je da se vratija posle pauze, u novim uslovima, gdje je vladala neka čudna filozofija o čuvanju guma, gde su inženjeri govorili vozačima da voze sporije da sačuvaju gume, umjesto da im govore da guraju do daske. Ali, bolje da ne dužim jer šta god napisao, ovi idoli lažnog najvijeceg to ne mogu… Read more »

F1 fan

“Lewis, its james.” Hahahaha

Desmosedici

Jučer sam rekao onima koji su se rugali sa Ferrarijem zbog kvala da će danas u utrci ti puževi prestići zečeve..tako je i bilo..sasvim solidan nastup Ferrarija u ovim okolnostima..Čestitam!

TORPEDO

Ferrari odličan u uvjetima utrke…prema tome iako ne razvijaju bolid nalaze načina maksimaliziranju situacije u svoju korist.
A ovi koji ismijavaju Ferrari treba samo pogledati koliko imaju općenito ulupanih minusa na portalu pa će svakom biti jasno koliko njihovo mišljenje vrijedi?

west 44

Ja sam sretan što ste vi sretni s petim i osmim mjestom , dao bog da vam stalno bilo tako da budete uvijek sretni!

Desmosedici

Vidiš..mi danas sretni a ti nesretan..

west 44

Opali vam standardi odnosno vratili se na realnost iz povijesti kad ste redovno zauzimali od 5. pa unazad mjesta!

F1 fan

Bili su odlični jetra su startali sa Mediumu , a neki isred na softu što nije bilo dobro. A sramota je da je Williams ušao u q3 na mediumu a ferari ne

F1 fan

I dali onda smatraš da se ferari nije trebao ismijavati radi kvalifikacija? Izgubili su od Williamsa

F1 fan

Bili su odlični jer su startali sa Medium a neki ispred na softu što nije bilo dobro. A sramota je da je Williams ušao u q3 na mediumu a ferari ne, i mislim da je ruganje opravdano , jer su izgubili od Williamsa

B4c4

Ček ako Osasuna zabije prvi gol Real M da li se onda treba i Realu rugati iako Osasuna do kraja utakmice primi 3 gola i završi 3:1 za Real?

F1 fan

Stari moj uspoređuješ nogomet i f1, nebo i zemlja

B4c4

Ja ne uspoređujem nego sam samo naveo primjer. Williams bolji u kvalifikacijama jer možda mu odgovarala ova staza za taj jedan krug (Osasuna iz kontre zabije gol) dok 90% utrke je Ferrari bio ispred Williamsa jer je imao bolji race pace (Real ima posjed lopte 65% i stalno napada te iz tih napada dolaze 3 gola i Real pobjeđuje sa 3:1). Da li se treba rugati Ferrariju (Realu) zbog toga? Jedna lasta ne čini proljeće. Od Ferraria se uvijek očekuje borba za 1-2 mjesto dok svi ostali mogu biti loši iako Williams ima 9 konstruktorski naslova što ih stavlja do… Read more »

papaya

A reci mi ako Real Madrid bude 3 puta prvak za redom pa nakon toga 4 godinu osvoji Atl.Madrid znaci li to da se triba rugati Real Madridu???

B4c4

Gdje sam ja to napisao?

ZMija

evo i ja se vratio sa vikenda i odgledao snimak sa prekidima sve u svemu iz ovoga sto sam vidio hibridna era je zavrsena gube se i one male sanse da se merc vrati sa nekim dodatnim poboljsanjima pozitivno je sto su pustili botasa da vozi mada je i to logicno jer nema vise potrebe cuvati luisu ledja lando odlican ferari mnogo bolji u trci nego u kvalama zao mi rasela sto nije osvojio bod ali nije imao sanse sa alonsom sta je tu je malo mi max lako dosao do pobjede ostali nek se ne nerviraju evo mogu opaliti… Read more »

147 kt

Lujo je stalno pikao kao bilo bi dobro da se drugi ukljuce u borbu. Kao njemu dosadno. A sta sad. Sad ti bas i ne pase borba.

Lewis8F

8 godina. Haha, 8 godina si čekao. I tko dobiva? Max i RB. Hahah oni protiv kojih ste pisalickao i protiv Lewisa iMercedesa.

147 kt

Nisam ja nista cekao. To je njegova zelja. Ako pratis svog idola onda znas i za tu njegovu zelju. Ma nije vrag da si to zaboravio. Jesi, nisi, ma jesi.

igo

vidim neki su se dotakli sumnjive kazne 5sec za norrisa. tako je da, ne da je sumnjiva, već je namjerna da se pomogne mečkicama i hamiću. prvenstveno njemu. ali eto ni to više ne uspije iskoristiti. mislim da je vrijeme da mu totić vrati njegov bolid kaj su dali boti. a to oko kazne je sumnjivo dugo trebalo sucima da se kakti odluče za razmatranje kao prvo incidenta a tek potom kazna. dok su recimo kasnije samo frcale kazne momentalno za bilo šta je netko napravio. naivno od sudaca, kao sad sebe opravdavaju da si pokriju potkupljenu guzicu. a ono… Read more »

Desmosedici

Sve kao da sam ja napisao..tebe ne napadaju kao mene..pozz.

Lewis8F

Ti si ovdje sam sebe prozvao mudracem, starješinom i velikim poznavatwljem F1. Kad ti pišeš gluposti tebe se upozori.

Desmosedici

To je opet samo tvoja fikcija i mladenački otpor prema autoritetu..trebao bi biti sretan kada vas mi stariji o nečemu podučimo..ponašaš li se tako i u obitelji?

Lewis8F

A kako se pomoglo prošle godine Hamiltonu kad je on dobio kaznu s Albonom u istom tom zavoju?

igo

nije ni tebi lako kad se kitiš starim perjem, pa makar bilo i loše.
vidim još nisi maknuo osmicu. stvarno se sramotiš kao i tvoj miljenik.

147 kt

Koristi sliku iz vremena dok je vozio karting. Daj javite covjeku da mu je idol vec malo ostario. Moze s interneta skinut frisku sliku.

papaya

Nema šanse da je dobia kaznu radi Hama(mislim što ga dižete iznad f1)
Vozači dolaze i prolaze
Znas i sam da nije tako,ali da je kazna glupa da nemoze bit gluplja to stoji
Mislim nemoze čovik virovati da je netko uopće priča o kazni,a tek da ju je dobia
Nemora se sve gledati da se nekom pogoduje(da neznam sto naprave nema mu spasa)
Max je zagrizao sportski i nepušta…
Sportski pozdrav

TORPEDO

Meni je Leclerc općenito fantastičan vozač,njegova inteligencija je daleko iznad ostalih,
Način na koji brani poziciju,postavlja bolid…a to su dobro proteklih godina osjetili već i Max a posebno plačljivac Hamilton u Monzi kad ga nije uspijevao prestići sa dominantnim bolidom.

igo

apsolutno točno. CL je rođeni prvak. doći će i njegovo vrijeme

robif

Dobra trka koliko sam stigao vidjet (aquacolors kupanje),a vidim da su dobivali neke kazne id po 5 sec.vidio sam samo da je mali Yuki (čini mi se) dobio petardu zbog gaženja bijele crte za u box….jadno.

sennad

Čestitke Maksu i Red Bullu. A Mečka uvidja da 10 inžinjera moglo biti plaćeno više, da ne odu u Red Bull. Lando svaka čast.

mars32

Čestitke Maxu, mada se nadam da će imati što manje ovako laganih pobjeda. S time mu ne želim ništa negativno, neka pobjeđuje i uzme naslov ali neka barem do polovice utrke gledamo borbu za prvo mjesto kakvu su imali Alonso i Russell za 10. mjesto. Bottas uzeo što se nudilo. Norris odlična vožnja, šteta za kaznu, možda je bilo moguće i drugo mjesto, ali i postolje je odličan rezultat. Bilo je odlično gledati da McLaren parira Mercedesu. Hamilton loše, ukoliko Max dođe na 50 bodova prednosti prvenstvo smatram završenim. Sainz odlično čuvanje guma i osvajanje pozicija na kraju utrke. Perez… Read more »

147 kt

Spanjolska 2016. Kad se decki vole igrat u pijesku.

147 kt

Receno je dolaze prave staze, a ne ova autobusna stajalista. Pa onda broje se mrtvi.

White Lion

Zaista odlicna utrka i doslovno ukradeno 2. mjesto Norrisu. Jos jednom suci dokazuju da jednostavno nemaju sluha za utrkivanje i zaista ne znam sta oni ocekuju da ce se dogoditi ako vozac pretice drugog vozaca sa vanjske strane u brzom zavoju ? Kasnije taj isti Perez to isto cini 2x drugima na puno gori nacin nakon sto je cvilio preko radia kako je bio izguran sa staze. Opet ne kuzim neke ljude na ovom i nekim drugim portalima koji pljuju Hamiltona koji bi se kao njima trebao dokazivati sa 7 naslova prvaka svijeta i osvajati svaku utrku do kraja zivota.… Read more »

west 44

Svaka na mjestu!

Yukihonda

HONDA REDBULL!!!!! 🍺🍺🍺🍺✌️✌️🤪🤪🤪… NORIS sje.. si mi Pereza… ali nema veze rekao sam da ćeš biti na postolju…

Desmosedici

Lando tu ništa nije kriv..tu se opet radi o zakulisnoj igri da se pomogne Lewisu..tako se kaznilo Landa bez osnove, a Perez je slijedom toga lančano kažnjen.. ali ruku na srce, on je za razliku od Landa i zaslužio da bude kažnjen.

Lewis8F

Tako si pisao i prošle godine kad je Lewis popušio kaznu jer mu je s vanjske ušao Albon?

Svi su dobili kaznu od 5s koji su bili u tom zavoju s unutarnje strane.

Lewis 2020., Lando i Perez danas. Nitko nikome ne pomaže. Konstantni su po pitanju ovog zavoja. Sve je na isti način dosuđeno.

To što bi ti da se linčuje Lewis jer nije ti dovoljno da gubi to je drugi problem.

Desmosedici

Volio bih da je to tako kako ti kažeš, ali nažalost nije..to ti je priča za naivce..ovaj svijet drukčije funkcionira..još si mali, ali i ti ćeš to shvatit jednog dana..valjda.

Lewis8F

Sve što sam naveo je točno. Kako se i vidi iz tvog odgovora uopće ni nemaš ništa kontra za napisari.

Tvoje godine nisu argument. Žalosno je da što si s toliko godina i dalje jalov.

Desmosedici

?? Kada kaže White lion da je Landu ukradeno 2.mjesto ti to pozdravljaš sa: svaka ti je na mjestu..a mene za isto vrijeđaš na osobnoj razini?..???

west 44

Tvoja teorija zavjere nije isto što i istina od White Liona,da se razumijemo!

Desmosedici

Nema ti tu nikakve teorije zavjere..to je bolje reći recimo moć i interes..ljudi su tu slabi.

papaya

Opraštam ti svakako
Što god napisao
Svi smo mi djeca Božja

Desmosedici

Iznenadio sam se tvojim nastupom..ja sam iznio samo svoja razmišljanja, ne tražim da se netko mora sa tim slagat..a ti si to prenio na osobnu razinu. OK. Svi smo djeca Božja. Mir s tobom!

mody

Utrka opet dosadna kao prosla ali vazno da max pobjeduje i da lewis mu gkeda u leda zai mi je pereza dobro je poceo utrku stazu treba vratiti u orginalni oblik od 70 do 87 prelagana je za ove bolide

sladjan87

Ja sam zaista zbunjen . Kako to pobjeduje Max ? Pa zar nije Hamilton najbolji vozac ?

White Lion

7 naslova prvaka svijeta govori da jeste, ali ponekad svaki sportas uđe u losiju formu kao i njegova momcad.
Zar Messi i Ronaldo nikad nisu izgubili utakmicu, zar oni nikad nisu izgubili naslove i velike utakmice za velike trofeje ?
Sport uvijek ima uspone i padove zato ga toliko i volimo.

Deyo

7 titula ne govore nista!!! Jer način na koji je dolazio do pobjeda, kada je počela ova dogovorena i namjestena dominacija je bila čista šetnja, bez konkurencije i samo sa jednim komcadskim kolegom koji mu se kako tako suprostavio i uzeo jednu titulu. I na terenu nema Tota da srijedi za Mesija i Ronalda da ostali nogometasi ne mogu trčati. Lewis Hamilton je najvijeca napuhana lažna veličina i povijesti celog sporta, i ništa drugo!!! Dobar koliko mu je auto dobar, ako treba izvlaciti dodatne stotinke i nekompetitivnog bolida, on puca pod pritiskom. Red Bull i Honda su uradili nemogući posao,… Read more »

FanAlonso333

Sve odlično rečeno, potpisujem

B4c4

A šta to znači što ima 7 naslova? U MotoGP Agostini ima 15 naslova a ljudi ipak spominju Rossija sa 9 ili Marqueza sa 6. U košarci se spominju Jordan i LeBron a ni jedan nema najviše prstenova ili MVP. U boxu se spominje Tyson i Ali a najbolji score ima Mayweather 50-0. I mogu nabrojati još X sportova s takvim slučajevima. Jedno je biti statistički najbolji ali netko te uspjehe mora i cijeniti kao ove gore slučajeve. LH može imati i 17 ali tih 17 velika većina neće cijeniti kao MSC 7 i AS 3. Velika većina fanova LH… Read more »

west 44

Joooj šupljih priča i grbavih drva će uvijek bit!

B4c4

Vidiš kako vas istina boli.
A šta je to šuplja priča??
Ček ti hoćeš reći da je Maywearher najveći samo zato što ima najbolji omjer, da Jordan ili LeBron nisu najveći zato što nemaju najviše prstenova, da Rossi ili Marquez nisu najbolji jer netko ima više naslova od njih itd.

papaya

Nije najbolji svatko onaj tko za svoga zivota izgubi u bilo cemu,treningu,kvalama utrci

Desmosedici

Stvar je veoma jednostavna..nije najbolji onaj koji nije najbolji.

Lewis8F

Odlična borba dva starca i dva mulca ham-nor i alo-rus. Ne tako dobra borba dva starca rai-vet.

Utrka zapravo zanimljiva. Svašta se izdogađalo.

Desmosedici

Mali spustio si se na zemlju..bravo..imaš sladoled.

147 kt

Snjeguljicu.

robif

Onaj novi King od Leda je dobar….🍦🧁

Lewis8F

Meni su sve utrke ove sezone odlične. Ti ionako si samo protiv Lewisa. Ostalo te ne zanima.

Desmosedici

Baš obratno..još si mali pa ne shvaćaš..mene sve zanima i želim da to bude kako treba i pošteno.a ti si samo za Lewisa a ostalo te ne zanima..Lewisa ja cijenim..on se našao u toj ulozi slijedom svog talenta ali i sreće..ne smatram da je on tu nešto kriv ili odgovoran za stanje u F1.
Dakle samo jedan od odličnih vozača na gridu.

Lewis8F

Ti želiš da je pošteno? Ti kao neki u odmaklim godinama pun znanjana i nudrosti pišeš takve gluposti u maniri najvećeg balavca kako je Lando kažnjen da se okoristi Lewis.

Desmosedici

Da..nisam sam koji tako misli..

Deyo

😁
Pada mi na pamet makar 10 imena vozača boljih od njega. Poglwdaj Britansle liste 10 najboljih, stavljaju Buttona često. Button i Hanilton su isti, dobri koliko i auto. Čak Button u nekim težim uvjetima, pokazao se i bolji od njega.

Desmosedici

Ono jesu dobri vpzači, ali imali su i Britanci još boljih od njih.

west 44

Pade Schumacher šaptom!!!

Desmosedici

Glupo i balavo! Nisu se međusobno borili pa netko “panuo” zato što ga je ovaj drugi nadjačao..svaki je u svoje vrijeme postigao što je mogao..statistika je samo statistika..
.

TORPEDO

Interesantan naslov portala ljubitelja mercedesa.
Da je Hamilton dobio bile bi to ode radosti i hvalospjevi…

Lewis8F

Kažeš da je i dalje Merc dominantan točno bi bez naprezanja znao kako pljuvati. Sad je imao peh, nema najbrži bolid, dobio je Max i ti u biti nisi zadovoljan. Haha, realnost opalila. Mrziš i Maxa. Hahaha

147 kt

Miran miran.

Lewis8F

Znači podržavaš Torpeda u pljuvanju ortala?

147 kt

👎

Lewis8F

Znači osuđuješ Torpedovo pljuvanje portala?

147 kt

Gdje sam ja to naveo.

147 kt

Dok su covjeka nazvali tvornicom govana i spominjali njegovu nacionalnost onda si ti uredno sutio. Sta je maca popala jezik.

west 44

Malo si počeo previše pričat i šta treba i ne treba,di si bio prije!!

147 kt

Zaboravio si posljednje upozorenje od gp.1 za svoju komunikaciju.

west 44

Samo ti ne vodi brigu o tome!

TORPEDO

Koja ti je to logika dijete moje drago??
Čini se da ja sve mrzim….čak i Maxa..a istina je kako čovjek stoji čvrsto na zemlji…ne kleči,ne oblači se u roza tajice…
Tebe samo boli realnost tvojeg idola,ljubimca…jer već sad vide a tek će progledati oni koji su mislili da je Bogom dan…a kad tamo prosječan lik u predobrom automobilu.
Imao je sreće…ili je to ona čuvena britanska arogancija gdje se sve namješta da oni budu najbolji…jer kako nijemac može biti najbolji na svijetu…nečuveno!!!

147 kt

Ja ja genau.

Desmosedici

Ja tu najviše zamjeram Mercedesu..zbog globalnog uspjeha zanemario je njemačke vozače.

147 kt

Ima ih. Kak nema. Pa ona 2 iz Cobre 11.

west 44

Šta bi trebao uzet ovog tatinog sina , kojem su dali lakšu šasiju da može pobjedit jadnog Rusa!

Desmosedici

Misliš na šasije Mercedesa?..i to su radili Bottasu a možda i Rosbergu.

F1 fan

Najveći ikad ima ispred sebe balavca doslovno, I još brži auto odmah kuka very hard to pass, hahah i onda ga još bottas obriše ko šmrkavca, eto sad kakav Je najveći ikad kad nema najbrži bolid. Najveća prevara ikad skupa sa mercedesom
Kako mi je ovo užitak gledati ajme meni

FanAlonso333

Apsolutni užitak

Lewis8F

A ti si prespavao 2007. i 2008. Haha

FanAlonso333

Alonso se je dokazao poštenim radom i niko ga nije gurao i pomago da osvoji naslove, da je imao i mali poguranac kao lewis imao bi 5 naslova, ali vi to nikada nećete shvatiti

Lewis8F

Hahaha, postali smo punoljetni nakon 2006.?

Deyo

Ti sigurno jesi, i nemaš nikakv kontakt sa realnošću 😁

Deyo

Bravo za komentar!!!! Maske padaju, gledamo ono što on jeste. Još kada se jednog dana progovori o nameštenoj hibrid dominaciji. Kraj!!!

Mike-ferrari

Bome standardno
Ups i did it again
Ferrari u utrci jako dobar steta za los kvali pace
Merc popravio score za 1 bod u konstruktorskom djelu
Utrka tak tak zanimljiva borba Ferr sa bull i mclaren
Velika cestitka Norisu

FanAlonso333

Di je taj čuveni lewis ove sezone? 🤔
Čim Mac ima jednako dobar bolid ko i on nema ga više, ne može ništa
Toliko o velikom šampionu 😆😆😆
Prosječan vozač i to je to

Čestitke Maxu 🥳😁😁

Lewis8F

Najjači st emi vi protiv Hama koji nosite ALonso nick.

Jedna brojka – 2007

Deyo

Je li treba ponovo da utvrdjujemo gradivo o 2007.? Ponoviću ti još jednom, pogledaj rezultate kada je Alonso bio u Ferrariju, a tvoj idol u McLarenu, koji su praktično bili izjednačeni. Alonso ga je razbijao, to što je Dennis da li samovoljno, ili pod pritiskom Britanske arogancije, odlučio da od istinskog prvaka napravi test vozača za tvog idola, i da sve usmjeri ka njemu, nijedan vozač nikada nije imao!! Više nego ista bih volio da su tvoj idol i Alosno bilo zajedno u Mercedesu. Jeste, da ni onda ova hibrid cirkus era ne bi bila u sportskom duhu, ali barem… Read more »

papaya

Dominantno
Bez konkurencije
Bravo McLaren-Mercedes
Bravo Ferrari

147 kt

Cestitke pobjedniku i Red Bull HONDI. FORZA FERRARI. 💪💪💪💪🇮🇹🇮🇹🇮🇹🇮🇹

Yukihonda

✌️✌️🍺🍺🍺…

147 kt

🍺🍺🍺🍺. Pozdrav u Osijek.

robif

Dajte Russellu da vozi trokraku zvijezdu!!!!

TORPEDO

Dok je tamo BLM neće taj u zvijezdu…zbog straha da sa njime ne obriše pod…

Lewis8F

Haha, naravno. Zato su protiv MSa dovodili sve same mlade zvijezde i davali im jednake uvjete. Kao i kod Maxa sada.

helgrozd

Koliko se sjecam MS je bio mlada zvijezda kada je sa jednim Benettonom pomeo svoje ‘iskusne’ konkurente 🙂

west 44

Dobro si rekao pomeo ih sa staze,što izguro,što porazbijao!

Lewis8F

Loše se sjećaš. Uz pomoć Flavia taj bolid jedan od dva u timu bili su najbrži. Koristiri ilegalni aktivni ovjes. Tako je kaljen MS.

B4c4

Onda i ti moraš obnoviti znanje sa McLarenom 97 i treće papučice za kočnicu.

west 44

Rosberg mu je bio najmlađi timski kolega u 25 a on kad ga se dočepo razguzio ga!!!

Desmosedici

Misliš Rosberg razguzio Lewisa?

papaya

Vidis kako odraslo pišes i razmišljaš za razliku od nas balavaca

147 kt

Sta je.

147 kt

Kako.

B4c4

Bravo.
Razlika između MSC i NR je 16 god.
Po tvom Jordan bi morao sada nadskočiti LeBrona jer smatra se da je Jordan najveći. A isto tako bi Messi ili C Ronaldo morali natrčati Mbappea jer ipak se između Messija i C Ronalda lome koplja tko je najveći.

Deyo

Protiv MS vozili su velika imena kada je došao, i veoma se dobro snalazio, da su neki bili isfrutrirani. Sam je krcio put. A na da iskusni momcadski kolega služi da podešava auto za njega, i da strategija bude usmerena na njega. Obzirom da tvoj moguć odgovor će biti kako je to počelo od Kanade, ne!!! Bilo je od samog početka, da su vijec ma trećoj utrci u Bahreinu, Alonso i Dennis imali razgovor o tome. A kao što već rekoh, kako god okreneš oko pobedničkih auta tvog idola sve kontraverze, uključujući i ta 2 iz 2007. i 2008. nastalih… Read more »

papaya

Da,jer ovaj SVIT diše radi njega

robif

To stoji…ovi “klinci” su se probudili zadnjih sezona

Related Posts