Martin Vugrinec dobio pozivnicu za utrku Svjetskog Supersport prvenstva

Hrvatskom motociklistu ispunila se velika želja – od 6. do 8. kolovoza sudjelovat će na utrci Svjetskog Supersport prvenstva u češkom Mostu.

Martin Vugrinec, najbolji hrvatski motociklist, dobio je pozivnicu za nastup u prestižnom Svjetskom Supersport prvenstvu – World SSP, na Autodromu Most u Češkoj od 6. do 8. kolovoza.

Vozač ferQUEST – Unior Racing Teama ove sezone ponovno nastupa u vrlo jakom njemačkom prvenstvu IDM za klasu 600 Supersport, a nakon prve četiri od ukupno 12 utrka, u ukupnom poretku zauzima treće mjesto s 46 osvojenih bodova. Ispred njega su Nijemac Hobelsberger i Francuz Debise.

Popularni SpiderMartin i njegova prateća ekipa već neko vrijeme rade na projektu ulaska u Svjetsko prvenstvo, a ovaj Wild card za Most izuzetno je važan korak na tom njihovom putu.

“Jako sam sretan što mogu objaviti da ću za tri tjedna nastupiti na svojoj prvoj utrci Svjetskog supersport prvenstva na Autodromu Most. To je još jedan korak ka mojem cilju, ali ipak ne želim si stvarati preveliki pritisak. Cilj je vidjeti gdje smo kao tim, gdje moram napredovati kao vozač i generalno se zabaviti. Želio bih se zahvaliti od srca svima koji me podržavaju i omogućuju mi da ispunjavam svoje snove”, prenosi Martinovu izjavu portal Varaždinske vijesti.

Za službenu stranicu IDM prvenstva Vugrinec je rekao: “Napravili smo poseban motor za utrku i želimo vidjeti kakav će biti. Generalno, želja mi je ostvariti promociju u Svjetsko SSP prvenstvo, želimo vidjeti moramo li kupovati skupi materijal ili možemo uspjeti sami. Pozivnica za nastup u Mostu pokazat će nam na kojoj smo razini i nakon toga ćemo nastaviti s planovima.”

Prije Mosta, Martin bi trebao voziti još jednu utrku Prvenstva Njemačke, od 23. do 25. srpnja na stazi Schleizer-Dreieck.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
TORPEDO

Bravo,bravo,bravo…nažalost jedan jedini vozač u hrvata koji može nešto napraviti vani.
A koliko je nekad bilo odličnih vozača kod nas…i na što je brzinski motociklizam spao…na jedno jedino slovo.
Da ne bih vrijeđao druge…sigurno ima dobrih vozača,ali na čistom amaterskom nivou.

Related Posts