Marko: Novi dokazi bacit će drukčije svjetlo na sudar

Red Bull će u četvrtak imati priliku pred FIA-inu komisiju iznijeti nove dokaze o sudaru Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona na Silverstoneu, a Helmut Marko tvrdi da će ti novi dokazi baciti novo svjetlo na cijeli slučaj.

Već desetak dana F1 eterom dominiraju priče o sudaru Maxa Verstappena i Lewisa Hamiltona na VN Velike Britanije, a kako stvari stoje, još se uvijek cijelom slučaju ne nazire kraj.

Red Bull je odlučio iskoristiti pravo da se incident još jednom pregleda jer vodstvo momčadi smatra da je kazna za Hamiltona bila preblaga te želi iznijeti neke nove dokaze o tom slučaju.

Upravo je to i uvjet za održavanje jednog takvog saslušanja prema Međunarodnom sportskom kodeksu – ključ je da strana koja traži reviziju incidenta može prikazati neke nove dokaze koji sucima nisu bili na raspolaganju za vrijeme utrke, kad su odlučivali o kažnjavanju vozača.

“Iznijet ćemo nove činjenice koje nam nisu bile dostupne u vrijeme prekida utrke, kad se rješavao cijeli taj slučaj. Te će činjenice biti prezentirane u četvrtak i nadamo se da će rezultirati preispitivanjem odluke jer mi smatramo da je kazna za Hamiltona bila preblaga”, rekao je za RTL Helmut Marko.

On je brzo nakon nesreće tražio daleko strožu kaznu za Hamiltona, spominjući čak i zabranu nastupa na jednoj utrci. O tome kakva bi kazna po njemu bila dostatna, kaže sljedeće:

“Kazna koja bi spriječila mogućnost pobjede u utrci. Dakle, kazna prolaska kroz boks ili zabrana nastupa na jednoj utrci. Nešto u tom rangu. Međutim, to je na sucima. Prije svega, mi smo vrlo sretni što se slučaj ponovno otvara i sad ćemo vidjeti kako će prosuditi. Mislim da će ono što ćemo prezentirati baciti jedno drukčije svjetlo na slučaj.”

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
jesus

Mercedes i Fia (Englezi) uništavaju sport, od kad im je Schumacher nabio komplekse moraju naravno naći englezića koji će biti bolji od njega. Na njihovu žalost došao je Verstappen koji je bržći od Hamiltona (u sporijem bolidu – pogledajte di je Bottas a di je Perec). E sada opet pokušavaju Hamiltona progurati do 8. naslova. Jedino mi nije jasno kako netko normalan može navijati za Hamiltona, ajde klinci koji ne prate F1 ali normalan čovjek da navija za njega… I frajer ima 7 naslova kad ga netko stisne puca po šavovima, jedan Rosberg ga dobi u istom bolidu… Ali nema… Read more »

Emil

Buha. Boško Buha. Bez bombi, samo jezik. To su ustvari psihološke igrice. Znaju narajcat ali na kraju niš.

Fernando1972

Mislim da bi Hamiltona odmah trebalo na elektricnu stolicu i prvenstvo dati Maxu. Pa ljudi moji o čemu se tu prica. pa Max je totalni agresivac u voznji i netko je trebao toj njegovoj samouvjerenosti da ce drugi kociti, stati na kraj. Podrska Hamiltonu i Mercu.

Fittipaldi1946

Ovo postaje cirkus od strane Red Bulla i Hornera.Baš me zanima da je bio u pitanju sudar između druge dvije momčadi da li bi se to rastezalo do kraja sezone.Jedno je utrkivanje a drugo kontrolirano natjecanje auta na daljinsko upravljanje iz boksa.

Gigi

Ovo je takmicenje koja je lljigavija momcad, nekada su mi bili dragi ali RB je postao usudio bi se rec i gori od Merca, razvlace ovaj dogadaj a Ves je imao i gorih sra… Ferrari se mogao do danas zalit kolko ih je Ves ostetio.

adio_tata

Diskvalifikacija je jedina prava mjera, inače se potiče ovakva vožnja koja može rezultirati ozbiljnim ozljedama.

lazar

Diskvalifikacija je prestroga, 5 mjesta kazne na startu Mađarske će biti dosta kazne za Maxa, a novi dokazi će promijeniti odluku o krivcu za sudar.

Related Posts