Leclerc: Zavolio sam novi format, inače je petkom bilo super dosadno

Jedan od vozača kojem su se sprint kvalifikacije jako svidjele je Ferrarijev Charles Leclerc. Kaže da jedva čeka drugi vikend istog rasporeda, koji će se odigrati u Monzi.

Bio je to specijalan vikend na Silverstoneu za Charlesa Leclerca, u svakom smislu. Rezultatski apsolutno, budući da je u nedjelju stajao na drugoj stepenici pobjedničkog postolja, što mu je bio prvi plasman među prva tri u ovoj godini. Bio je i malčice razočaran jer ipak je vodio u utrci 49 krugova, ali da mu je netko tri dana ranije ponudio drugo mjesto, sigurno bi odmah prihvatio.

Osim toga, vikend je bio poseban po prvoj probi novog formata. Kvalifikacije u petak, sprint kvalifikacije u subotu pa glavna utrka u nedjelju – raspored je to koji se monegaškom vozaču itekako svidio.

“Osobno, zavolio sam novi format. U petak mi je inače super dosadno i samo želim dočekati subotu kad stvari postaju ozbiljne. Ovoga je puta barem postalo ozbiljno već u petak.”

U tim klasičnim kvalifikacijama u petak, osvojio je četvrto mjesto, koje je potvrdio u subotnjem sprintu.

“Subotnji sprint je vrlo dobra stvar po mom mišljenju. Veselim se sljedećim vikendima u kojima ćemo imati sprint subotom. Ako mogu izraziti svoj osobni stav, možda bismo ipak trebali učiniti nešto da kvalifikacije imaju nešto veći značaj, posebno kako bismo zadržali da kvalifikacije nešto znače za nedjelju”, predlaže Leclerc.

U tom je pravcu išlo najviše kritika novog formata… Ističe se taj gubitak na važnosti kvalifikacija, odnosno nestaje princip po kojem se startne pozicije za nedjeljnu utrku određuju prema brzini u jednome krugu. No, kad se odrade još dva testa novog formata, vodstvo natjecanja će morati sve proanalizirati pa onda odlučiti što i kako u budućnosti.

A što je s Ferrarijevom bližom budućnošću? Doživjeli su u momčadi iz Maranella veliki zaokret nakon one katastrofalne Francuske i izgledali jako dobro u Austriji i Engleskoj. Slijedi Mađarska prije ljetne stanke…

“Svi bismo željeli biti optimisti nakon zadnje tri utrke, ali u drugu ruku moramo biti i realni. Naravno, dobro je sve i dobrog smo raspoloženja, ali razmišljati o tome da u Budimpeštu idemo po pobjedu bilo bi ipak preoptimistično. Ja ću biti sretan ako ćemo biti odmah iza dvije vodeće momčadi”, poručuje Charles.

U konstruktorskom poretku, usprkos izvrsnom rezultatu na Silverstoneu, Ferrari je i dalje četvrti. Zaostatak za McLarenom iznosi 15 bodova i smanjivanje tog zaostatka primarni je cilj na Velikoj nagradi Mađarske.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Dobar mu format jer je dobro prošao. Što bi rekao da je zaglavio od 10.mjesta na niže?

Lewis8

Leclerc nije profitirao novim formatom
Q Leclerc 4. Sprint Leclerc 4.

Profitirali su:
Q Alonso 11. Sprint Alonso 7.
Q Vettel 10. Sprint Vettel 8.
Q Kimi 17. Sprint Kimi 13.

Stari lisci su se najbolje snašli i iskoristili priliku. Zašto je to loše? To je i bio smisao Sprinta da lošiji bolidi imaju dodatnu šansu.

I na kraju Max je uspio prestići Lewisa za pole.

Lewis8

Novi format je dobar.

mars32

Ferrariju bi trebala odgovarati Mađarska, a McLaren donosi zadnje veće nadogradnje. Moglo bi biti zanimljive borbe za pozicije na postolju.

Related Posts