Leclerc: U subotu svi idemo u nepoznato

Još je jednom strašan krug uspio odvoziti Charles Leclerc u svom Ferrariju te osvojiti četvrtu poziciju u kvalifikacijama na Velikoj nagradi Velike Britanije. To znači da će u današnje sprint kvalifikacije krenuti iz drugog reda.

Najbrži krug Charlesa Leclerca u završnoj rundi kvalifikacija nije bio ni blizu vodeće trojice, no njemu je ipak bilo najvažnije nadmašiti rivale iz McLarena. Bonus je bolji plasman od Sergija Pereza u drugom Red Bullu jer je Meksikancu poništeno vrijeme zadnjeg brzog kruga zbog nepoštivanja granica staze.

Četvrto mjesto kvalifikacija Leclercu je najbolji rezultat nakon osvajanja pole positiona na uličnim utrkama u Monte Carlu i Bakuu. Naravno da je ovim rezultatom morao biti zadovoljan.

“Vrlo sam sretan. Bile su to nezgodne kvalifikacije jer smo prije njih imali tako malo vremena za pripremu. Odradili smo dobar posao, do maksimuma iskoristili potencijal bolida i da, imamo jedan uzbudljiv vikend. Pred nama je ta sprint utrka, ne znam zapravo kako tome pristupiti, ali jednostavno ćemo pokušati odraditi najbolju moguću utrku”, komentirao je Charles u petak navečer.

Na startu sprint utrke Leclerc će drugi red dijeliti s Valtterijem Bottasom, a iza njih bit će Sergio Perez i Lando Norris. Drugi Ferrari je tek na devetom mjestu jer Carlos Sainz nije uspio odvoziti krug na Leclercovoj razini. Ipak, treba naglasiti da su razlike bile izrazito male i Španjolac je za momčadskim kolegom zaostao manje od dvije desetinke sekunde.

U kratkoj sprint utrci u subotu od 17:30 cilj će im biti ostvariti što bolji plasman, prema kojem će se slagati startni poredak za nedjeljnu glavnu utrku.

O svojim očekivanjima, Leclerc kaže: “Pričekajmo kako će to proći, ne volim govoriti unaprijed. Vidjet ćemo što će biti u subotu, svi idemo u nepoznato. Imamo još drugi slobodni trening za što bolju pripremu pred sprint utrku, a onda ćemo vidjeti što možemo.”

Related Posts