Leclerc: Trebali bismo žrtvovati ovu sezonu

Charles Leclerc izjavio je kako bi bio sretan kada bi Ferrari žrtvovao borbu za treće mjesto u konstruktorskom poretku kako bi se usredotočio na borbu za naslov 2022. godine. Ferrari se za treće mjesto bori s McLarenom, dok su Mercedes i Red Bull već odmakli na vrhu.

Charles Leclerc je za Ferrari ove sezone ostvario dva pole positiona, dok je jedini podij ostvario Carlos Sainz u Monaku, no zaostatak za McLarenom od 19 bodova nije zanemariv. Sljedeće sezone mijenjaju se tehnički propisi, što momčadima daje šansu za izjednačavanje snaga s Mercedesom i Red Bullom. Leclerc je rekao kako je tražio od Ferrarija da fokus što više prebace na razvoj bolida za 2022. godinu te je otkrio kako bi rado žrtvovao ostatak ove sezone kako bi bio konkurentniji iduće.

„Kada biste ispred mene stavili ugovor da žrtvujem ovu sezonu kako bih bio bolji iduće, odmah bih ga potpisao. Nažalost, nitko nema takvu garanciju. Tražim od momčadi da se fokusiramo na 2022. godinu jer će to biti velika prilika za sve. Novi bolidi neće se mijenjati godinama“, izjavio je Leclerc.

„Ove godine borimo se s McLarenom za treće mjesto, što nije loše, no naš je cilj borba za vrh i to vrlo skoro. To se ove godine neće dogoditi, tako da bih se vrlo rado odrekao trećeg mjesta ove sezone kako bismo se nagodinu borili za prvo mjesto“, dodao je Charles.

Ferrarijev sportski direktor Laurent Mekies u svibnju je otkrio da je fokus momčadi već 90 do 95 % prebačen na 2022. godinu, a nedavno je izjavio kako više neće razvijati nadogradnje za ovogodišnji bolid. Momčad je ove sezone doživjela uzlet u odnosu na slabu prošlu, kada su završili na šestom mjestu konstruktorskog poretka, što je bio najlošiji rezultat u posljednjih 40 godina. Leclerc je ostvario dva pole positiona u Monaku i Azerbajdžanu, nakon čega se mučio u Francuskoj i Austriji.

„To je frustrirajuće. U jednoj utrci je vrlo dobro, a već u idućoj vrlo loše. Nikad ne možete imati i ovce i novce, takav je život. Trudimo se pronaći pravu ravnotežu“, zaključio je Leclerc.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
papaya

Torpedo
Pa sto ovaj govori
Pa zar nisu već odavna misli na 2022 godini
Pojma ti nemaš

Kiza77

U naslovu nedostaje slovo “i”, te bi trebao glasiti: Trebali bismo žrtvovati i ovu sezonu!

White Lion

meni ovo zvuci kao losa isprika i trazenje izlaza kao i inace, a onda ce doci i ta 2022 pa ce opet prebacivati sve za 23. i tako dok god mogu vuci za noseve svoje simpatizere koji su navikli na stalna prebacivanja nekog razvoja za onu sljedecu sezonu nakon par utrka u trenutnoj.
Ja zaista ne mogu shvatiti kako netko moze biti navijac Ferraria i osobno smatram da bi im google trebao biti glavni sponzor te bi zatm trebali obljepit cijeli bolid sa “Wikipedia”

F1 fan

Pa vi svaku sezonu žrtvujete hahaha. Svake godine . Prebacujemo fokus na sljedeću sezonu

Related Posts