Lawrence Stroll: Vettel radi izvrstan posao s Aston Martinom

Početak godine je bio prilično izazovan za bivšeg njemačkog prvaka. Na testiranjima je odradio najmanju kilometražu te u početne 4 utrke nije osvojio ni boda. No, njegov povratak u prvih 10 je bio izveden sa stilom te je u Monaku ugrabio peto mjesto. Nije stao na tome te se nakon dugo vremena u azerbajdžanskom Bakuu vratio na podij.

Mnogi su sumnjali u njegovu sposobnost da se uklopi u Aston Martin s obzirom na slabu formu u Ferrariju krajem prošle sezone. Situaciju je dodatno pogoršavala prethodna odluka momčadi da se razriješi suradnja sa Sergiom Perezom kako bi Sebastian vozio uz Lancea Strolla. Lanceov otac Lawrence je Vettela nazvao “najskupljim zaposlenikom”, ali i naglasio kako se njihov novi vozač trudi i pokazuje što zna.

U početku je bio spor, ali je postepeno dobivao na brzini. Spor start se lako može pripisati problemima koje je imao na testiranju. Tamo smo imali tri dostupna dana od koja smo samo jedan i pol iskoristili, izjavio je Lawrence.

Stroll je od početka osjećao kako je kombinacija njegovog sina i “starog lisca” Sebastiana odlična odluka. Stroll, pak, pokazuje da ima veće poteškoće. Prošle godine je osvojio pole position i još dva podija, ali ove sezone nije napredovao više od osmog mjesta. Unatoč slabijoj formi, Lawrence kaže kako njegov sin radi “izvrstan posao”

Lance se ove godine natječe sa Sebastianom i mislim da su u jednakom položaju. O njegovoj kvaliteti puno govore prošlogodišnji rezultati”, kaže Lawrence.

S obzirom na to da neprestano raste i razvija se, iskustvo će doći s vremenom. Kao i svi vozači njegovih godina, postat će jači. Uopće ne brinem”, zaključio je Stroll.

Related Posts