Gasly potvrdio interes drugih timova, no odluka je na Red Bullu

Nema sumnje da je Pierre Gasly trenutno jedan od vozača s najboljom formom u Formuli 1. Iz vikenda u vikend, redoviti je sudionik u završnim rundama kvalifikacijama, a utrke kad završava – završava ih među osvajačima bodova. Ono što u njegovom slučaju nije baš kristalno jasno – njegova budućnost.

Francuskom vozaču u bolidu AlphaTaurija ide jako dobro. Ove je sezone samo jednom propustio ulazak u Q3, a bodove je osvojio na svim utrkama koje je završio. Ciljnu zastavu nije vidio na početku sezone u Bahreinu zbog kvara te prije desetak dana na VN Štajerske kad je njegova utrka završila već u prvom krugu.

S obzirom na tako dobre vožnje, naravno da se postavlja pitanje gdje bi Pierre trebao voziti u budućnosti. Dobro je poznat njegov put koji je od debija s Toro Rossom vodio put Red Bulla, da bi nakon samo pola sezone 2019. bio degradiran natrag u Toro Rosso. Mnogi su mislili da će to biti njegov početak kraja u F1, no 25-godišnjak iz Rouena se pronašao i vozi fantastično.

Ističe da postoji interes i nekih ekipa izvan Red Bullove obitelji, ali da će o sljedećim koracima u njegovoj karijeri ipak odlučivati Helmut Marko i ekipa.

“Iskreno, nemam nikakvu ideju u ovom trenutku. O mojoj budućnosti morat ću razgovarati s Red Bullom i Helmutom. Ne znam kakve su njihove želje. Žele li me vratiti, žele li da ostanem u AlphaTauriju ili su me voljni pustiti u neku drugu momčad.”

“Interes postoji. Dajem sve od sebe, pokazujem potencijal, radim najbolje što mogu za AlphaTauri i mislim da ono što radimo u ovom trenutku stvarno je vrlo dobro. Nadam se da možemo momčadi donijeti najbolji rezultat u konstruktorskom poretku od ulaska u Formulu 1.”

“To je moj osobni cilj i da, nakon toga ćemo vidjeti koje su najatraktivnije opcije koje imamo. Na kraju ipak ovisi o Red Bullu i s njima moram razgovarati o tome što ćemo u budućnosti”, poručio je Gasly.

Francuz je deveti u poretku vozača s 39 bodova, a momčad AlphaTauri je ponajviše njegovom zaslugom peta u poretku, s četiri boda više od Aston Martina.

Što se vozačkih postava za 2022. tiče, jedan veći dio križaljke već je popunjen. Ferrari, Alpine, McLaren i Haas zadržavaju aktualne vozače, a na sadašnjim pozicijama ostaju sasvim sigurno i Vettel, Hamilton, Verstappen te Latifi.

Related Posts