Binotto: Zadovoljan sam timskim radom naših vozača

Nakon neuspješnih kvalifikacija za VN Austrije, Ferrari se odlučio razdvojiti strategije za svoje vozače. Leclerc je startao na medium gumama i sredinom utrke je prešao na hard, a Sainz je startao na hard gumama i u 48. krugu prešao na medium.

Sainz je u završnici utrke bio brži i dostigao je timskog kolegu koji ga je propustio kako bi Sainz nastavio lov na Ricciarda u McLarenu i na kraju završio kao peti zbog kazni za Pereza. Šef momčadi Ferrarija, Mattia Binotto, bio je oduševljen timskom suradnjom svojih vozača.

“Ono što bih danas istaknuo je timski duh koji su pokazali naši vozači jer Charles nije oklijevao propustiti Carlosa koji je bio na svježijim i bržim gumama. To je značilo da smo uspjeli postići najbolji mogući rezultat za momčad. To je pravi duh i to je put kojim idemo dok nastavljamo napredovati“, započeo je Binotto.

“Kada smo pitali Charlesa da zamijeni pozicije s Carlosom na kraju, odmah je to napravio, bez rasprave, jer razumije važnost momčadi i koliko je važno za momčad da ostvari maksimalni mogući broj bodova.“

Ferrari je završio utrku kao peti i osmi te osvojio 14 bodova, dok su rivali iz McLarena osvojili više zahvaljujući podiju i trećem mjestu Norrisa te sedmom mjestu Ricciarda, ukupno 21 bod. Time se zaostatak Ferrarija povećao na 19 bodova.

U McLarenu, na ovoj prednosti, mogu zahvaliti i Perezu koji u nekoliko navrata nije dopustio Leclercu da ga prestigne te je čak dvaput zaradio kaznu zbog guranja Leclerca van granica staze što je Monegažaninu u konačnici uništilo performanse guma i više nije mogao nizati brze krugove. Binotto smatra da bi krajnji rezultat bio puno bolji da Perez nije preagresivno branio svoju poziciju.

“Mislim da je Charles mogao biti bolji da nije imao poteškoća u prestizanju Pereza, ali to je dio utrkivanja. Vidim incidente kao što su ih vidjeli i suci, incidenti su kažnjeni. Šteta za Charlesa jer su ta dva incidenta uništila njegov krajnji rezultat. “

“Siguran sam da bi njegov krajnji rezultat bio puno bolji da je uspio prestići Pereza, a imao je mogućnost za to”, završio je Binotto.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
TORPEDO

Sempre Ferrari 🙂

147 kt

FORZA FERRARI. 💪💪💪💪🇮🇹🇮🇹🇮🇹🇮🇹

Lewis8

Slavimo propuštanje, a? Ipak to nije Mercedes u Rusiji 2018. To propuštanje do današnjeg dana recikliraš. Haha

west 44

Šta će oni slavit,šaka jada i vreća za napucavanje,ko god dođe ih napuca i pobjedi!!!

Related Posts