Aston Martin ‘preoteo’ Red Bullovog dizajnera

Iz momčadi u vlasništvu Lawrencea Strolla pohvalili su se kako su trenutno vodećem timu Svjetskog prvenstva uspjeli ‘oteti’ jednoga od dizajnera.

Aston Martin nastavlja jačati svoju inženjersku ekipu. Nakon što su ranije već zaposlili Lucu Furbatta, bivšeg djelatnika Alfa Romeo Racinga, a onda i Red Bullovog šefa za aerodinamiku Dana Fallowsa, najnovija akvizicija ekipe Lawrencea Strolla postao je Andrew Alessi.

On je tako postao još jedan bivši djelatnik Red Bulla, u kojem je nekoliko godina bio važan član aerodinamičkog odjela, koji će sreću potražiti u Aston Martinu, koji ga je zaposlio kao šefa tehničkih operacija.

“Prije dva tjedna objavili smo zapošljavanje Luce Furbatta kao našeg novog direktora inženjeringa, koji će s poslom započeti kad za to dođe vrijeme. Prošli tjedan javnost je obaviještena o skorašnjem dolasku Dana Fallowsa kao našeg novog tehničkog direktora.”

“Danas, Andrew Alessi pridodan je na impresivnu listu zaposlenog tehničko-inženjerskog osoblja, kao šef tehničkih operacija. Naš je tim odličan, kao što je uvijek i bio”, poruka je šefa momčadi Otmara Szafnauera.

Bivši tehnički direktor Andrew Green prošlog je mjeseca promoviran u ulogu koju momčad službeno zove Chief Technical Officer, a zapošljavanjem novih stručnjaka Aston Martin ispunjava ranije najavljeno jačanje svoje ekipe.

Alessi je ovako komentirao svoj transfer: “Kao i svi koji su u i oko Formule 1, ostao sam impresioniran evidentnom ambicijom momčadi kojoj se priključujem, a koju predvodi Lawrence Stroll. Veselim se suradnji s Otmarom Szafnauerom, kao i s ostalim vrlo sposobnim tehničkim osobljem i inženjerima.”

“Sada je pravo vrijeme za dolazak u momčad koja brzo raste i spreman sam odmah prionuti poslu te doprinijeti procesu stvaranja značajnih aerodinamičkih i operativnih poboljšanja, koja će nam trebati za konstantno pobjeđivanje u budućnosti.”

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
r.u.m.

Interesantno,ima Lawrenc para očito.Aston i RBR su bili dosta povezani tako da vjerujem da se dobro poznaju ti inžinjeri i da znaju di idu sigurno su surađivali kada je RBR bio Aston do pred malo.
možda je to zbog novog pravilnika pa se režu troškovi i izjednačuju mali i veliki pa onda ima više prostora kod malih za širenje dok kod ovih ako uzimaju negdje moraju smanjivati ne znam pretpostavljam a i Lawrence ima očito duboku kesu za to odraditi.Neznam di je u ovoj priči Renault hoće li Alpine šta uzimati …

Yukihonda

Sve je to ništa novo.. od panti vjeka f1… kao što REDBULL kupuje Merc… inženjere za proizvodnju motora…

White Lion

Znaci kada Red Bull potpise par Mercedesovih inzinjera od 100 onda je to velika stvar, ali kad Aston Martin otme Red Bullu bitne ljude i cak sefove aerodinamickog odijela sto je po meni najvazniji odijel Red Bulla onda je to normalno, zanimljiv pogled nema sta. Oprosti ali ovo je ogromna stvar jer uzeti takve ljude trenutno najboljoj momcadi F1 je ogromni dobitak jer dobijas znanje, profesionalnost i iskustvo koje dolazi s njima u momcad Aston Martina. Rijetko se događa u sportu da ljudi odlaze iz najboljih u one koji su u nekoj sredini poretka, ali to je cijena novog pravilnika… Read more »

Related Posts