Alpine potpuno posvećen 2022.

Zaustavljanje razvoja svog trenutnog automobila i prebacivanje fokusa na sljedeću godinu je uvijek teška odluka za momčad Formule 1. Ali, izvršni direktor Alpinea, Marcin Budkowski, otkrio je uoči VN Mađarske ovog vikenda da su se oni odlučili upravo za to.

Prije ljetne stanke nakon Mađarske, s obvezom timova da zatvore pogone na dva tjedna, Budkowski je rekao da, iako će još nekoliko dijelova doći na ovogodišnji bolid, fokus istraživanja i razvoja sada je na 2022. godini.

“To je bio veliki trud od početka sezone jer su i u Enstoneu i Viryu naporno radili na razvoju automobila. Fokus je sada u potpunosti prebačen na 2022. godinu u obje tvornice, što znači da sada na stazu dolazi manje novih dijelova.”

“Druga polovica kalendara predstavlja naporan raspored i svi se u timu raduju dvotjednoj pauzi radi odmora. Ali, prije nego što se opustimo, težimo još jednom snažnom nastupu i dvostrukim bodovima u Mađarskoj”, rekao je Marcin.

U Alpineu su na VN Velike Britanije postigli tek treći završetak utrke s oba vozača u bodovima, te prvi nakon Portugala. Sada su na osam bodova od Aston Martina i devet od petoplasiranog AlphaTaurija.

Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso sada je postigao bodove na pet utrka za redom, samo McLarenov Lando Norris ima bolju seriju. Esteban Ocon se pak vratio osvajanju bodova nakon četiri uzastopna loša rezultata.

“Fernando je sada zauvijek ušutkao one koji su sumnjali da će njegov povratak biti uspješan. Njegova je brzina još uvijek tu, a njegovo umijeće vožnje nema premca, kao što smo još jednom vidjeli u obje utrke prošle subote i nedjelje”, rekao je Budkowski. 

5 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
r.u.m.

Ma nije to neka sad velika stvar, većina momčadi će to uraditi a ove velike mogu i na oba fronta da rade. Ne znam koliko će ti novi bolidi ispremještati grid to me živo zanima ali do izražaja će doći ono ispod haube e tu Renault mora nešto napraviti jer malo je prostora za igranje sa aerodinamikom pravila su to onemogučila tako da svaka konjska snaga će biti od presudne važnosti.

TORPEDO

A ja tek mislim da će aerodinamika biti najveći “forte” 2022 godine.
Vidjet ćemo puno genijalnih ideja,ali onaj tko ih bude imao više taj će dominirati.
I ne bih se čudio da neka ekipa iz donje polovice poretka “ubode” i napravi toalni “boom”.

r.u.m.

TORPEDO ovako kažu :
“I don’t think there will be big differences to what we see,” he said. “I think the regulations are quite strict, there is not maybe the freedom we had in the past.
Pa sad ćemo vidjet šta će bit

F1 fan

Rumko se još nada da će alonso biti u borbi za prvenstvo

r.u.m.

A šta ćeš nada je tu uvijek inače ne bi gledao, a ti ? još uvijek ti je pulen u fiđet spineru,opet se u Silverstonu izvrtio kao neki početnik.

Related Posts