VN Rusije na novoj stazi od 2023.

Utrka za Veliku nagradu Rusije će promijeniti stazu 2023. godine, nakon što je postignut dogovor o premještanju utrke na novu stazu neposredno izvan Sankt Peterburga, napravljenu namjenski baš za utrke.

Autodrom Igora Drive dizajnirao je Hermann Tilke i zamijenit će Sochi – koji je domaćin Formule 1 svake godine otkako se pridružio kalendaru 2014. godine, na mjestu gdje je iste godine bio i domaćin Zimskih olimpijskih igara.

FIA je Igori dodijelila status razreda 1 krajem 2020. godine.

Staza udaljena 54 km od Sankt Peterburga i samo 150 km od granice s Valtterijevom i Kimijevom Finskom, može se pohvaliti s 10 različitih rasporeda staza na približno 100 hektara.

“Zadovoljstvo mi je potvrditi nakon zajedničkog intenzivnog rada s našim ruskim partnerima i detaljne procjene Igora Drivea: Formula 1 vozit će se na toj stazi od 2023. godine.”

“Impresioniran sam Sankt Peterburgom i vjerujem da će Velika nagrada Rusije na Igora Driveu biti nevjerojatan događaj”, rekao je predsjednik i izvršni direktor F1 Stefano Domenicali.

Iz Formule 1 poručuju da će više detalja o utrci biti objavljeno u narednim mjesecima. Ovogodišnja Velika nagrada Rusije trebala bi se održati u Sočiju 26. rujna.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Gledao sam malo trke i sl. n Youtube…izgleda zanimljiva,pogotovo šta rusi izvađaju svašta na njoj

igo

gotovo pa kopija našeg Grobnika!

mody

Ma ne valja ni ova staza

Related Posts