VN Abu Dhabija ove godine na izmijenjenoj stazi Yas Marina

Posljednja utrka ove sezone trebala bi biti održana u Abu Dhabiju, a kako stvari stoje, vozit će se po izmijenjenoj konfiguraciji staze Yas Marina.

Organizatori Velike nagrade Abu Dhabija odlučili su napraviti određene promjene na stazi Yas Marina, s ciljem poboljšanja kvalitete utrkivanja i povećanja mogućnosti pretjecanja. Na taj ih je potez ponukala vrlo loša utrka na kraju prošle sezone, praktično bez ikakve akcije.

Planovi za izmjenu staze dobili su zeleno svijetlo i radovi bi trebali krenuti vrlo brzo, kako bi sve bilo završeno na vrijeme za ovogodišnju utrku, koja će se održati od 10. do 12. prosinca.

CEO Abu Dhabi Motorsport Managementa, Saif Al Noaimi, objašnjava: “Razmišljali smo kako popraviti utrkivanje na našoj stazi. Slušali smo mišljenja naših gledatelja, navijača, vozača, Formule 1 i FIA-e. Radili smo na određenim promjenama, uzbudljivim promjenama, koje će na stazi biti odrađene tijekom ljeta, na vrijeme za ovogodišnju Veliku nagradu Abu Dhabija.”

“Ultimativni je cilj stvoriti više prilika za blisko utrkivanje kotač uz kotač. Želimo kreirati više prilika za pretjecanje i općenito napraviti bržu i tečniju stazu, prilagođenu trenutnim pravilima i bolidima. Stvarno se nadamo da će biti više pretjecanja i akcije, a još se nadamo i da će se o prvacima odlučivati kod nas.”

Detalji ovih promjena na stazi još nisu predstavljeni javnosti pa nam ostaje pričekati na novu konfiguraciju, ali promjene će zasigurno biti pozitivno prihvaćene nakon vrlo loših utrka na toj stazi u posljednje vrijeme.

Related Posts