Vettel: Možemo nastaviti s pozitivnim trendom

Nakon što je osvojio prvo postolje ove sezone na VN Azerbajdžana, Sebastian Vettel se nada kako Aston Martin može nastaviti sa dobrom formom.

Čini se kako je forma četverostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela u uzlaznoj putanji. Nakon četiri utrke bez osvojenih bodova, u Monaku je ciljem prošao peti. Svoj napredak je pokazao i u uzbuljivoj utrci u Bakuu, gdje je nakon jako dobre vožnje, i uz malo (ne)sreće završio kao drugi. Time je prekinuo niz od osam utrka bez osvojenog postolja. Prije utrke u Azerbejdžanu, zadnji put se na postolje popeo prošle godine u Turskoj.

U jednom intervjuu nakon prošle utrke Vettel je izjavio:

“Mislim da je jasno kako na ovoj visokoj razini utrkivanja svi vozači mogu voziti jako brzo, tako da mali detalji mogu napraviti veliku razliku. Od početka sezone do sada mi je vjerojatno trebalo malo duže da se priviknem na novi bolid nego što sam to želio, ali sam bio siguran da ću u nekom trenutku ‘kliknuti’ sa bolidom, a Monako je očito bio jako uspješan. Mislim da je to bio dobar rezultat i to mi je pomoglo. Dobar rezultat umanjuje pritisak jer na svakom početku sezone očekivanja su velika. Zato je bilo bitno ostvariti dobar rezultat.”

Navijači i članovi tima Aston Martin su ove godine očekivali nastavak snažne forme od prošle godine i dobre rezultate već na samom početku sezone. Iako je ovo prva sezona za Aston Martin još od davne 1960. takva očekivanja nisu iznenađenje. Tim iz Silverstona koji se ove godine utrkuje pod imenom Aston Martin, do prošle godine natjecao se pod imenom Racing Point. Iako tim ima bogatu povjest, prošlogodišnje četvrto mjesto u poretku konstruktora je njihov najbolji rezultat. To je bila lijepa nagrada za snažnu formu koju su pokazali prošle sezone, osvajajući nekoliko postolja te jednu spektakularnu pobjedu.

No, čini se kako su promjene u pravilima tijekom zimske pauze naštetile timovima koji imaju koncept niskog nagiba bolida, odnosno Mercedes i Aston Martin. I dok je Mercedes uspio nadoknaditi izgubljeno te se i dalje bori za vrh poretka, Aston Martin nije uspio zadržati snažnu formu od prošle godine.

Vettel je u nastavku intervijua priznao da je na početku sezone očekivao bolju formu i bolje rezultate, ali ohrabren dobrim rezultatima na prošle dvije utrke siguran je da Aston Martin može nastaviti sa dobrom formom i tijekom nadolazećeg vikenda kada se vozi VN Francuske.

“Imali smo težak početak sezone. Očekivali smo ipak malo više nakon tako uspješnog rezultata prošle godine.” priznao je Vettel te dodao:

“Tijekom cijelog vikenda sam se osjećao ugodno u bolidu, a to svakako ne odmaže. Nadam se da, kao što je slučaj sa Checom, možemo nastaviti s pozitivnim trendom i  u nadolazećim utrkama. U Francuskoj vozimo na klasičnoj stazi pa ćemo bolje razumjeti gdje se nalazimo u odnosu na druge, ali nadam se da ćemo se od sada češće boriti za bodove.”

Related Posts