Verstappen: Stvarno stanje je drukčije nego što se čini

Iako je imao najbolja vremena na prva dva slobodna treninga u petak na VN Štajerske, Max Verstappen je uvjeren da će u Lewisu Hamiltonu opet imati žestokog suparnika ovoga vikenda.

Drugi slobodni trening Verstappen je završio s vremenom 1:05,412 i zasjeo na vrh poretka, dok je Hamiltonov najbrži krug bio gotovo četiri desetinke sporiji, što je dosta na tako kratkoj stazi poput Red Bull Ringa.

Međutim, Hamilton je na tom istom treningu odvozio i bolji krug u vremenu 1:05,335. Suci su mu to vrijeme poništili zbog izlaska van granica staze sa sva četiri kotača u zavoju broj 10.

“Na drugom treningu Lewis je bio brži, ali mu je vrijeme poništeno”, komentirao je vozač Red Bulla. “Zato mislim da je stvarno stanje nešto drukčije nego što se trenutno čini .”

“Ukupno je ipak bilo prilično dobro za nas. Naravno, ima još nekih stvari koje želimo pogledati, ali generalno sam prilično sretan gdje se naš bolid nalazi u ovom trenutku.”

Na pitanje očekuje li tijesnu borbu u subotu protiv svog glavnog rivala u prvenstvu, Max je odgovorio: “Jasno. Ako je onakvo vrijeme mogao postaviti već u Q2, siguran sam da će u kvalifikacijama… Dobro, moramo pričekati pa vidjeti kakvo će biti vrijeme, ali mislim da će biti vrlo tijesno.”

Sergio Perez imao je popriličan zaostatak za svojim momčadskim kolegom na treninzima u petak. Drugi trening završio je na devetom mjestu s gotovo sedam desetinki sporijim krugom. Ipak, nije zabrinut.

“S naše strane, moramo još pronaći idealne postavke. Čini se da imam tih problema na treninzima. Nije mi sasvim ugodno u bolidu, onda krenemo u određenom smjeru, koji vjerojatno nije pravi smjer. Ipak mislim da imamo dobru brzinu. Brzina u long runovima je bila obećavajuća pa ako uspijemo pronaći još tih nekoliko desetinki preko noći, bit ćemo u borbi u subotu.”

“Uopće nisam zabrinut. Jasno, pronaći nekoliko desetinki ovdje čini veliku razliku, ali nadam se da ćemo biti u miksu sutra u kvalifikacijama i uspjeti odvoziti odličan krug u Q3”, poručio je Meksikanac.

Related Posts