Stroll: Vikend kakav smo zaslužili

Nakon teškog početka godine, Aston Martin pokazao je znatno poboljšanu formu u Monaku, gdje je Sebastian Vettel završio peti, a Lance Stroll osmi.

Momčad je izgubila tempo koji je bio uspostavljen na kraju prošle sezone, a razlog je promjena aero pravila uvedenih za ovu godinu.

Za sada u Aston Martinu redovito donose nadogradnje bolida, uključujući promjene na podnici na VN Monaka, a gdje je Vettel ostvario najbolje kvalifikacije i rezultat u utrci u dosadašnjem tijeku sezone.

“Bilo je to vrlo zaslužno. Sjajan vikend za oba automobila. Tempo je bio dobar, strategija je bila solidna, dobro izveden plan.”

“Imali smo težak početak sezone, teško su nam pale promjene pravila, to rezanje podnice, što je stvarno naštetilo bolidima s niskim kutom nagiba. I mi i Mercedes izgubili smo blizu sekunde po krugu u odnosu na naše konkurente”, rekao je Stroll.

Lawrence je dodao da pad performansi na početku sezone nije imao negativan utjecaj na brend Aston Martin:

“Mislim da to nije štetilo rebrandingu i cijelom tom uzbuđenju. To je bilo fenomenalno, vidimo to kroz angažman obožavatelja.”

Stroll kaže da se momčad prestala baviti s kontroverzama oko toga kako je došlo do promjena pravila koje su im naštetile, te umjesto toga usmjerava svoje napore na donošenje novih ažuriranja:

“Imamo još nekoliko stvari koje slijede. Ne znam točno koliko, da budem iskren s vama. Sigurno nećemo još prestati donositi novosti, a ni za nove nadogradnje očito ne treba previše čekati.”

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Pametno….prestaneš se bavit glupostina kako je došlo do promjene pravila,digneš glavu i ideš dalje + donosiš nadogradnje na bolid

Desmosedici

..i pusti da te nadogradnje u suradnji sa inžinjerima testira i razvija Weltmeister koji se mnogo bolje kuži u te stvari.

Related Posts