Schumacher: Vidim svijetlo na kraju tunela

Podijeljeni osjećaji za Micka Schumachera nakon kvalifikacija na stazi Paul Ricard. S jedne strane radost zbog prvog ulaska u Q2, a s druge strane tuga zbog nesreće i razbijenog bolida.

Vrlo dobro je izgledao Mick Schumacher u prvoj rundi kvalifikacija na Velikoj nagradi Francuske. U svom brzom krugu postavio je vrijeme 1:32,942 i taj ga je rezultat držao na 14. mjestu u poretku.

Jasno, u završnici te prve runde svi su vozači jurili u svojim posljednjim brzim krugovima, tražili prolaz u Q2, a Micku se tada potkrala jedna pogreška i njegov Haas je završio u zaštitnoj ogradi.

Uzrokovao je tako crvenu zastavu, što je značilo lošu i dobru vijest za njega – više nije mogao voziti u današnjim kvalifikacijama, ali je prvi put u svojoj karijeri prošao u drugi dio kvalifikacija.

“Malo sam previše pritisnuo na ulasku u zavoj i pobjegao mi je stražnji dio, znamo da su bolidi dosta osjetljivi na vjetar. Ne znam je li i u ovom slučaju to utjecalo na povećano zanošenje.”

“Uspjeli smo prvi put ove godine proći u Q2. Ne možemo reći da je ovo dobar dan, ali možemo se nadati da će češće biti ovakvih rezultata u budućnosti”, izjavio je Schumacher.

Naravno, veliko je pitanje hoće li mladi Nijemac moći startati s 15. mjesta koje je naposljetku osvojio. Ako će momčad morati mijenjati mjenjač, uslijedit će kazna, no Mick se nada da to neće biti slučaj. U svemu što se dogodilo pronalazi razloga za optimizam.

“Ima oštećenja na bolidu, ne znam još koliko su velika. Ako se oštetio mjenjač, onda ćemo imati problem, jasno. Ako je sve u redu, onda ćemo startati s osvojene pozicije. U utrci ima mnogo više vremena za popraviti stvari, ako se pojavi problem.”

“Optimist sam. Vidim svijetlo na kraju tunela. Momčad je sve motiviranija svakog dana, ja sam također, a ovi rezultati ovdje dokazuju da se taj naš rad ipak vidi”, kaže sin sedmerostrukog prvaka svijeta.

Ako će moći startati s 15. mjesta, Schumacher će pored sebe imati Latifija, a iza leđa Raikkonena, Mazepina, Strolla i Tsunodu. Japanac će startati posljednji jer se razbio odmah na početku kvalifikacija, a Stroll je ispao najveća žrtva jer nije uspio postaviti konkurentno vrijeme.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Onog šta su farbali ovi iz SkladGradnje ili?

Emil

Moj Miki. Nije to svjetlo na kraju tunela, to je VLAK! Dok si kod Hassa, nema ti spasa!

west 44

Vidiš ti svijetlo ali sa durbinom!

B4c4

Kolika količina ljubomore i zavisti. Svaki put kada je MSC47 debitirao u nekoj od kategorija nije ostvario neke zapaženije rezultate radi privikavanja, dok je u drugim sezonama bio prvi. Ne kažem da će i ovdje biti prvak ali s obzirom na dosadašnje rezultate vidi se zašto je bio prvak u F3 i F2. Sa ovom kantom od bolida je u kvalifikacijama napravio solidan rezultat jer je bio bolji od puno iskusnijih vozača koji su u boljim bolidima. Ako pređe u neku solidnu ekipu što HAAS nije vjerujem da če biti bolji od dosta vozača na gridu. Uostalom vjerujem da su… Read more »

west 44

Da mu nije prezimena ne bi mahao ni zastavicom na cilju!

B4c4

Ma naravno prezime mu donelo naslov u F3 i F2

west 44

Bilo je prvaka u F2 koji nikada nisu vozili F1 a njegova statistika u odnosu na druge prvake F2 unazad 5 godina je najslabija znači najmanje pobjeda, najmanje brzih krugova ,najmanje podija, najmanje bodova od najviše trka i onda kažu nije zbog prezimena, jok eto nije!

B4c4

Mislim da tebe trebaju zvati jer vidim da si jako pametan. Ja koliko znam Gorica je bez obzira na omjer pobijeda, poraza i količinu bodova bila prva u 2 ligi te na osnovu tog prvog mjesta ušla ligu iznad.
Već sam napisao da pišeš komentare koje u većini slučajeva nisu realni.

TORPEDO

Moram priznati da je Mick sve bolji…bravo!

Related Posts