Perez na temu novog ugovora: Nadam se da će sve ići glatko

Sve bolje djeluje Sergio Perez u momčadi Red Bull Racing. Pokazuje se vrlo korisnim iz vikenda u vikend, ispunjava sve ono što od njega očekuju, a dobiva i pohvale od svog momčadskog kolege Maxa Verstappena.

“Mislim da je do sada bilo odlično i mogućnost suradnje na vrhu donosi najbolje rezultate za momčad. To je ono što samo poželjeti možete. Sigurno da bih volio nastaviti tako. On je odličan timski kolega, a možemo se dosta i zabavljati. Ne moramo uvijek razgovarati o bolidima, postavkama i sličnim stvarima”, komentirao je Nizozemac.

Bikovi su Pereza angažirali na jednu godinu, nezadovoljni onime što su dobili od svojih mladih vozača u prethodne dvije sezone. Meksikanac je već nakon sedam utrka ostvario pobjedu i treće mjesto, a još je četiri utrke završio u Top 5. Može se reći da je već sad napravio više nego Alex Albon u cijeloj prošloj sezoni.

Logično, Sergio je već počeo razmišljati o novom ugovoru s Red Bullom, što je i potvrdio uoči Velike nagrade Austrije.

“Bit će nekog slobodnijeg vremena u kojem se može razgovarati o tome i ja se nadam da razgovori neće trajati predugo. Nemam dobra iskustva s dugačkim pregovorima.”

“Ovo vidim kao prirodnu stvar. Jednom kad se osjećate ugodno u momčadi i u međusobnoj suradnji, onda bi se stvari trebale odigrati prirodno i sve bi trebalo ići vrlo glatko. Trebali bismo to pitanje izbaciti iz sezone i samo se fokusirati na prave stvari”, kaže Meksikanac.

Verstappen i Perez u dobrom raspoloženju uoči VN Štajerske (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Na Velikoj nagradi Azerbajdžana, kad je Max odustao, Sergio je bio na pravom mjestu i pokupio pobjedu. U Francuskoj je većinu vremena bio četvrti, ali i to je bilo važno jer je svojom prisutnošću Mercedesu remetio donošenje strateških odluka. Na kraju je pretekao Bottasa i donio treće mjesto za učvršćivanje vodstva u poretku konstruktora. To je točno ono što je Red Bullu nedostajalo prošlih sezona.

Ovako to komentira Verstappen: “Imamo bolid s kojim se doista možemo boriti i naravno da je super važno da imamo dva bolida u vrhu, a to je upravo ono što smo radili u Bakuu i na stazi Paul Ricard. Bit će ključno za prvenstvo konstruktora nastaviti tako sve do kraja godine.”

Što se pak VN Štajerske tiče, Max ovako najavljuje utrku: “Veselim se, prije svega zato što je to naš domaći Grand Prix. Imali smo ovdje dobrih rezultata u prošlosti, ali to ne garantira ništa. Ponovno moramo dobro postaviti bolid i proučiti uvjete. Ne znam kakvo će vrijeme biti, ali siguran sam da će ponovno biti tijesna borba.”

Mercedes je lani dobio obje utrke na Red Bull Ringu, a Verstappen i društvo sigurno će biti dodatno motivirani uzvratiti za to. Što se vremenskih uvjeta tiče, kiša je najavljena za petak, a moglo bi je biti i u nastavku vikenda, što će sigurno biti dodatni začin utrci.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Samo ne znam koliko če mu pomoči vrtenje na nedavno završenom slobodnom treningu,nije baš neštopokazao???

Related Posts