Norris: Iritantno je što nismo mi bili na poziciji Pierrea ili Seba

Velika nagrada Azerbajdžana nije baš išla prema željama Landa Norrisa, posebno nakon kazne koju je zaradio u subotu, no na kraju je ipak mogao biti zadovoljan ostvarenim rezultatom.

Iako je u kvalifikacijama osvojio šestu poziciju, Lando Norris je zbog kazne morao startati deveti. Kazna mu je dodijeljena zbog nepoštivanja crvene zastave, nepravedno po Landovom mišljenju, no morao je prihvatiti novonastalu situaciju.

Na startu utrke stvari su za njega postale još lošije jer je izgubio čak tri pozicije od Valtterija Bottasa, Sebastiana Vettela i Estebana Ocona. Od te trojice, Nijemac je na koncu stigao do pobjedničkog postolja pa Norris može žaliti što nije on bio u toj poziciji, ali stigavši do petog mjesta ipak nije bio nezadovoljan.

“Sretan sam s petom pozicijom na kraju, posebno nakon restarta. Probio sam se za dvije pozicije i to je bolje od onoga što sam mogao očekivati”, komentirao je britanski vozač, koji je te dvije pozicije zaradio nauštrb Hamiltonove pogreške i pretjecanja Tsunode.

“Koliko je god razočaravajuć bio taj prvi krug utrke, ne osjećam da sam odradio grozan posao. Ponekad možete biti pomalo nesretni, odete lijevo ili desno pa se nađete u nekakvom sendviču. Mislim da su moji startovi i prvi krugovi većinom bili dobri ove godine, a ovo je prvi ovako teži, što se ponekad događa.”

“Uvijek je teško prosuditi koliko agresivni želite biti, koliko rizika uzeti. Mislio sam da sam dobro odvagnuo taj omjer rizika i nagrade. Isplatilo se i zadovoljan sam petom pozicijom. Iritantno je s druge strane jer razmišljate kako ste mogli biti u poziciji Pierrea ili Seba, ali oni su imali stvarno dobru brzinu i bili su moćni cijelog vikenda. Seb je imao odličnu brzinu na mekšim gumama i nismo mogli napraviti puno u obrani protiv njih.”

McLaren je u Bakuu izgubio treće mjesto u poretku konstruktora. Ferrarijevi vozači završili su ispred svojih konkurenata – Leclerc ispred Norrisa, a Sainz ispred Ricciarda, tako da je talijanska momčad sada u prednosti za dva boda. Međutim, Norris kaže da to i nije tako loše, s obzirom na rasplet kvalifikacija.

Ferrarijevi vozači startali su s prvog i petog, McLarenovi s devetog i 13. mjesta.

“Nakon onakve subote, definitivno je pozitivno. Charles je startao s pole positiona, a završio odmah ispred mene. Dobro je imati Daniela u bodovima, to nam još malo pomaže. Nije dobro što sada imaju više bodova od nas, ali još je mnogo toga pred nama ove godine, tako da ćemo pokušati pratiti i nastaviti s borbom”, poručio je Lando.

U Formuli 1 slijedi vikend odmora, a onda tri Velike nagrade u nizu. Prvo Francuska pa dvije Austrije.

12 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Mogao si biti i na Verstspenovoj ili Hamiltonovoj poziciji….vidiš da Bottas ne kuka😆😆😆

Yukihonda

Noris drag si mi vozač.. doći i tvoje vrijeme…jedina greška Meklarena je što nisu ustrajali na HONDI nego su slušali gp2 vozača to mi je žao… Povijesni trio Mlc-Honda-Sena… Ništa se preko noći ne uspijeva u ovome sportu…

F1 fan

Druže ohladi malo sa tom hondom. Meklaren je sa razlogom prešao na mercedes, a Honda je najmanje zaslužna za redbulov uspjeh ove sezone. Smeće u f1 i izvan nje realno

F1 fan

Imaju samo dobre kosilice

Yukihonda

i naj ljepše zadnje krilo sa natpisom HONDA… koje moraš gledati u glavnom kadru… kosilice, motore, aute, poslovne zrakoplove smeće… Honda uvijek Honda…😊😊😊😊

Yukihonda

Vidiš ja se slažem sa tobom.. Što si sve ovo vrijeme slušao do ove sezone jedno te isto 7god..”to ti je godilo i sigurno si uživao” ako si ljubitelj poštujem.. dovoljno sam samokritičan kao vjerni fan Honde podnijeti poraz… da bi pričao o zaslugama to sigurno mogu… ne umanjujući zasluge Bulla i genijalaca Njuvija.. da bi mogao pričati o HONDI moraš znati povijest i koji kodeksi vladaju unutar firme…što ti smatraš smečem??? navedi mi jednog dobavljača osvajača iste god….molim te razlog prelaska na Mrc… žao mi je navijam za HR na EU prvenstvu i dog su god u igri vikati… Read more »

B4c4

Da imaš malo znanja i da si informiran ne bi pisao takve gluposti. Honda je napravila puno za trkaći sport, krenuvši od GP preko motocrossa i do F1.
Ima jedna anegdota sa početka 20 st gdje kažu da se Amerikanci hvalili Japancima kako imaju naprednu tehnologiju te im pošalju komad žice debljine 1 mm, na to se Japanci samo nasmijaše te im taj isti komad žice probušili i poslali nazad.

Yukihonda

Što ti trabunjaš…. odakle si ti ispao??? ti se našao pa ćeš meni kvalitetno objasniti što je Honda…jja bez tvojega saznanja nebih znao… Navedi gluposti??? … svaka čast dobro si se informirao tako i treba nije dovoljno ima još toga… 😊😊😊

Yukihonda

Ispričavam se krivo sam odaslao poruku sori!!!! 🤪🤪🤪👍👍

mars32

Samo polako, doći će vrijeme i za pobjede, udaljeno je svega sezonu-dvije. Ove sezone je bitno redovito biti u bodovima i u izravnom dvoboju pokušati pobijediti Ferrari.

Deyo

Iskustvo, sinak!!!
Pobjednkcki auto, susret inzinjera i vozaca koji daje informacije šta treba unaprediti.
Uz neosporni talenat Norrisa, bojim se da to fali McLarenu, jer Siedl ne može sve sam.
Zato su Sena, Prost i Lauda, top 3 McLarenovih vozača svih vrijemena.

Yukihonda

ovako razmišlja pravi fan i sportaš…

Related Posts