Nissany vozi za Williams na prvom treningu u Francuskoj

U petak počinje sedmi Grand Prix sezone, a svoj drugi ovogodišnji nastup na jednom od slobodnih treninga upisat će izraelski vozač Roy Nissany.

Iz momčadi Williams stigla je potvrda da će na prvom slobodnom treningu za Veliku nagradu Francuske voziti Nicholas Latifi i Roy Nissany. Testni vozač dobit će priliku drugi put ove sezone, nakon nastupa na prvom treningu u Španjolskoj, a George Russell propustit će prvi trening.

“Jedva čekam ponovno biti u bolidu, lako se stvara ovisnost. Staza Paul Ricard posebna je za mene. Sviđa mi se konfiguracija i nosim neke odlične uspomene s tog mjesta. Posljednji sektor je najčešće vrlo izazovan i jedva čekam iskusiti vožnju s bolidom FW43B”, rekao je Izraelac.

Nissany ima status testnog vozača Williamsa drugu godinu zaredom, a usput se natječe u Formuli 2. Ove sezone, barem do sada, ne odveć uspješno. Jedini rezultat vrijedan spomena mu je treće mjesto u prvoj sprint utrci u Monaku. Osim toga, još je samo jednom bio u bodovima od preostalih osam nastupa.

“Ovoga vikenda poželjet ćemo dobrodošlicu Royu Nissanyju koji će voziti Georgeov bolid na FP1. Kao i obično, Roy će imati aktivnu ulogu u našem inženjerskom programu, dodatno će ocjenjivati neke komponente koje smo predstavili u Azerbajdžanu.”

“Njegovo iskustvo vožnje na ovoj stazi i njegov osjećaj za bolid, pomoći će nam pri boljem razumijevanju nekih detalja oko novih dijelova. Nicholas će pratiti sličan program na prvom treningu, kombinirat će pripremu za utrku s testiranjem komponenata. George će biti u bolidu na drugom treningu i koncentrirati se na pripremu za utrku”, objasnio je Williamsov šef za performanse bolida Dave Robson.

Williams još uvijek čeka na prvi bod od VN Njemačke 2019. godine. Iako je Russell u kvalifikacijama prilično uspješan i često ulazi u Q2, u utrkama Williams nikako ne uspijeva ući među deset najboljih.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Webmaster

Opet on,nema nitko bolji???

Related Posts