Martinu Kodriću pobjeda na utrci Silverstone 500

Vozeći za momčad 2 Seas Motorsport, Martin Kodrić i njegov timski kolega Hunter Abbot, slavili su na utrci Silverstone 500 u sklopu Britanskog GT prvenstva.

Novi veliki uspjeh upisao je u svojoj karijeri hrvatski automobilist Martin Kodrić. Samoborac je prošlog vikenda nastupio na jubilarnom desetom izdanju utrke Silverstone 500, kao član tima 2 Seas Motorsport, a njegov timski kolega bio je 40-godišnji Britanac Hunter Abbott.

Utrka Silverstone 500 bila je druga postaja u ovogodišnjem kalendaru Britanskog GT prvenstva, nakon Brands Hatcha prošlog mjeseca. 2 Seas Motorsport za utrku je prijavio Mercedes AMG GT3 za volanom kojeg su se tijekom vikenda izmjenjivali Abbot i Kodrić.

Odličan su posao odradili već u kvalifikacijama, osvojivši pole position za nedjeljnu utrku, u kojoj su bili praktično nedodirljivi. Pravila nalažu tri obavezna zaustavljanja u boksu i maksimum od 100 minuta vožnje po vozaču, pa iako to nudi razne strateške opcije, Abbott i Kodrić kontrolirali su situaciju kroz veliku većinu trosatne utrke.

Ciljem su prošli 7,2 sekunde ispred Lamborghinija Huracana GT3 Evo Kodrićeve bivše momčadi Barwell Motorsport, kojim su upravljali Adam Balon i Sandy Mitchell. Blizu iza njih bili su Leo Machitski i Dennis Lind, također članovi Barwell Motorsporta.

Dosta neobično, utrka je imala jako malo incidenata, a nije padala ni kiša. Nije bilo posla za sigurnosni automobil, tako da je pobjednička ekipa odradila čak 86 krugova, što je najviše u desetljetnoj povijesti ove utrke.

Kodriću je ovo bio prvi nastup u British GT Championshipu i debi u automobilu Mercedesa, a novom sjajnom vožnjom i pobjedom još je jednom dokazao kako trenutno pripada u sami vrh tog društva vozača GT utrka.

Related Posts