Leclerc: Nismo ovo očekivali

Charles Leclerc je uzeo drugu pole poziciju zaredom ove sezone u kvalifikacijama za VN Azerbajdžana odličnim krugom u prvom dijelu posljednje kvalifikacijske runde.

Mladi vozač Ferrarija je spretno i sretno uspio složiti svoj brzi krug u prvom dijelu, a svi vozači su morali odustati od svojih drugih krugova zbog crvene zastave koju su izazvali Yuki Tsunoda i Carlos Sainz.

”Iskreno, mislio sam da je moj krug prilično loš i da imam još ponešto vremena za pronaći. U dva ili tri zavoja sam prilično loše prošao, ali istina je da mi je Lewis prilično pomogao u zadnjem dijelu staze gdje sam bio u njegovom slipstreamu.”

”Uoči početka Q3 smo stvarno mislili da ćemo moći biti u borbi za pole poziciju i bez slipstreama, a to uoči vikenda nikako nismo očekivali. Poboljšavao sam svoje vrijeme i prije crvene zastave tako da vjerujem da bi to bilo još i brže, ali neću se žaliti.”

Leclerc je rekao da nisu očekivali borbu za najbolju startnu poziciju, već da su očekivali borbu s McLarenom. Na kraju je ipak malo ‘spustio loptu na zemlju’ te je rekao kako su Red Bull i Mercedes favoriti u sutrašnjoj utrci.

”Biti na pole poziciji je uvijek odličan osjećaj, čak i kada je ovako prekinuta sesija prerano. Nadam se da ću do kraja sezone uspjeti ostvariti ovakav rezultat i u normalnim uvjetima. Nakon slobodnih treninga smo bili iznenađeni našom brzinom jer smo očekivali borbu s McLarenom, a sada ispada da smo, barem u kvalifikacijama, ‘tu negdje’ s najboljima.”

”Bolid je pokazao da ima brzine u njemu, ali treba biti realan i reći da sutra očekujemo jako brz Red Bull i Mercedes. Ovo nije Monako da se ne može pretjecati tako da mislim da će ipak biti malo teže obraniti poziciju, ali utrka je dugačka i idemo po još jedan dobar rezultat,” zaključio je.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
SIR LEWIS HAMILTON

Nešto je ilegalno na bolidu.
Poput krila npr.
🙂

FerrariHR

SIRE
Nije krilo, antena od telemetrije je 2,4cm dulja.

Yukihonda

Moje subjektivno… Honda Mercedes Ferari ako je suditi po brzini i gumama…

TORPEDO

Ferrari nema šanse,ona ravnica je upravo kolosalna,ustvari onaj dio prema ciljnoj ravnini gdje se vozi punim gasom.
Motor je preslab,ali za osvojiti puno bodova to definitivno..pretpostavljam i preskakanje McLarena u poretku konstruktora,ali otom-potom?

FerrariHR

Pa nebi baš rekao da je motor preslab, neznam zašto tako misliš?

TORPEDO

Sjećaš se kako je lagano Hamilton prešao Ferrari na DRS pravcu u Imoli,a
li za McLaren je već bilo ozbiljnih problema…Mercedesov motor je daleko najjači…a po mom sudu duboko,duboko sumnjiv jer ispada kako su samo oni pametni a svi ostali kreteni koji ne znaju napraviti snažan motor pa tako već osmu godinu??
A ne vjerujem u bajke…

F-red

Cini mi se da je na tom pravcu najvecu izmjerenu brzinu imao ferrari Carlos 334km/h

TORPEDO

Ovisi o aerodinamici i otvorenijem kutu nagiba krila,prednjeg i stražnjeg…ali onda nemaš gripa u zavojima…međutim, čini se da Ferrari ima odličan mehanički grip…ovjes,mjenjač i dobar prijenos snage na podlogu u sporim zavojima?

Related Posts