Leclerc: Moje kvalifikacije bile su blaga katastrofa

Ferrari je na prethodne dvije utrke osvajao pole position, no na Velikoj nagradi Francuske nije niti sanjao o takvom postignuću. Crveni bolidi zauzet će danas petu i sedmu startnu poziciju, a Carlos Sainz i Charles Leclerc time su prilično zadovoljni.

Dosta problema imao je tijekom subotnjih kvalifikacija Charles Leclerc. U prvoj rundi prošao je s 12. vremenom, a u Q2 se jedva ugurao među prvih deset. Najbolji je bio u završnoj rundi, kad je ipak dovezao svoj Ferrari do pristojne sedme pozicije za start VN Francuske, pobijedivši obojicu McLarenovih vozača i Alonsa u Alpineu.

“Prilično sam se mučio danas. Drago mi je zbog tog zadnjeg kruga u Q3, no sve ostalo bilo je blaga katastrofa. Imao sam vrlo, vrlo teške kvalifikacije. Jako sam se mučio s balansom, bilo je dosta proklizavanja i jednostavno nisam dobro vozio danas.”

“Carlos je napravio izvanredan posao. Smjestio je bolid na P5 i konstantno bio brži od mene danas, tako da to je dobar posao za momčad. Posebno jer sam ja osjećao da bi moglo biti još mnogo lošije s moje strane, prije tog kruga u Q3 sam se mučio i više nego što se to moglo vidjeti”, komentirao je monegaški vozač.

Zadovoljniji od dvojice Ferrarijevih vozača bio je Sainz. On u Monaku i Azerbajdžanu nije bio uspješan u kvalifikacijama poput momčadskog kolege, osvajača pole positiona na tim utrkama. Na stazi Paul Ricard, međutim, Španjolac je cijeloga vikenda bio nešto brži od Leclerca.

Carlos Sainz na VN Francuske (Photo: Scuderia Ferrari Press Office)

Na trećem slobodnom treningu čak se uspio ugurati među veliku četvorku iz Red Bulla i Mercedesa, no u kvalifikacijama se na kraju smjestio na realno i očekivano peto mjesto. Best of the rest.

“Definitivno je bio dobar dan. Rekao bih, i više nego dobar. Iza mene su bile dvoje kvalifikacije u nizu, u Monaku i Bakuu, koje sam završio s osjećajem da sam mogao odvoziti puno bolji krug i pokazati puno veću brzinu.”

“Ovdje su kvalifikacije bile čiste, ništa se nije dogodilo i uspio sam pokazati brzinu koju imam u ovom bolidu. Sretan sam zbog toga i sretan jer moja adaptacija na Ferrari ide sve bolje i bolje. Vidjet ćemo možemo li ovako i završiti sutra”, izjavio je Sainz.

Između Ferrarijevog tandema smjestio se Pierre Gasly u bolidu AlphaTaurija. Domaći vozač vjerojatno će biti najveća prijetnja Ferrariju u toj borbi za najbolje mjesto iza Red Bulla i Mercedesa.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
TORPEDO

Ono o čemu stalno govorim…razlika između Mercedesa i Red Bulla sve je veća u odnosu na sve ostale,prvi stalno kroz sezonu razvijaju bolide,ostali vrlo malo ili nikoliko.

Related Posts