Leclerc: Jedan od mojih najboljih nastupa

Utrka za VN Štajerske na Red Bull Ringu nije dobro počela za Ferrarijevog Charlesa Leclerca. Imao je incident s Pierreom Gaslyjem pri čemu je oštetio prednje krilo te je morao u boks po novo. Nakon toga se počeo lagano vraćati, probijao se kroz poredak, imao atraktivnih pretjecanja te je na kraju kao nagrada stiglo sedmo mjesto. Priznanje za odličan nastup su mu odali i navijači proglasivši ga vozačem dana.

“Kad pogledam što je bilo u prvom krugu, utrka je bila nevjerojatna za nas i bili smo nevjerojatno brzi, ali naravno tu je i dalje prvi krug…”

“To nas je očito zaustavilo i natjeralo da napravimo nešto puno, puno, puno bolje danas. Ovo nam je bila odlična prilika, tempo je bio nevjerojatan, u ovoj utrci sam imao jedan od najboljih nastupa u Formuli 1 do danas – ako zanemarimo incident u prvom krugu. To je život,” rekao je Charles.

Suci su smatrali da incident između njega i Gaslyja ne treba istraživati i cijelu situaciju okarakterizirali kao trkaći incident. Leclerc je upitan koga smatra odgovornijim za incident, na što je rekao da je krivica podjednaka na obojici.

“Iskreno, moram najprije pogledati snimke incidenta. Ne znam je li Pierre išao malo lijevo ili sam ja išao malo desno u isto vrijeme. Rekao bi da pomalo od oboje, i na kraju je došlo do kontakta.”

Nakon odličnog nastupa na VN Štajerske i rezultata koji je pomogao Ferrariju da ostane blizu McLarenu u borbi za treće mjesto u poretku konstruktora, Leclerc s nestrpljenjem očekuje utrku na istoj stazi za VN Austrije sljedeći vikend.

“Da, jedva čekam sljedeći vikend. Današnji dan je bio vrlo poseban, imali smo vrlo veliku brzinu u utrci što je vrlo dobro iznenađenje. Da, ovo je dobro,” zaključio je Leclerc.

9 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Za Mikea i Torpeda..mislim da ste u pravu..Ferrari zbog zloglasnih Tokena, a zna se zbog čega ili koga se to sve radi, nije smio razvijati prednji dio bolida..tako je zadržao zastarjeli široki nos koji je smio tek neznatno modificirati da ne dira sigurnosnu strukturu i već i prošle sezone zastarjeli prednji ovjes koji je najveći problem ovog bolida..inače bi se Ferrari sigurno povremeno uključivao u troboj sa Mercedesom i Red Bullom.

srakar

Čarli svaka čast na utrci. Definitivno najbolje izdanje do sada po meni!

papaya

Sve ti dobro radiš,ne bojim se za tebe
Kad dođe pravi paket F1 svijet će ostat u čudu
Bravo Leclerc

Lewis8F

Ne znam kako će 2022. donijeti izjednačenije utrkivanje kad je ovdje i Ferrari i McLaren krug zaostatka za RB i Merc.

Kako sad stvari stoje 2022. je opet Max vs Ham.

B4c4

Nema tu baš nekog pravila Ferrari se borio s McLarenom i BMW pa je došao Renault, RB se borio s Ferrariem pa je došao Mercedes. Možda i iduće godine netko treći iskoči

TORPEDO

Ferrarijev najveći problem je veliko trošenje ponajviše prednjih guma,zato moraju voziti na srednje tvrdoj ili tvrdoj smjesi i onda sve to ne izgleda toliko loše?

147 kt

Evo napises komentar za svoju ekipu i fan ekipa ti lupi minus. Sta rec.

1borna

Hmm slijedću utrku idu sa još mekšim gumama pa će im onda biti još teže

Mike-ferrari

O da
Ima potop da bude
Inace navodno su razvijali zbog glupih tokena samo zadnji kraj a prednji manje vise nista
Mozda se i tu krije razlog tako loseg menagmenta guma
No Ferrari ionako ima katstrofalan menagment😅😅

Related Posts