Gasly ponovno izvrsno otvorio vikend: Kvalifikacije su ovdje manje bitne

Jako dobar dan na uličnoj stazi u Bakuu za Pierrea Gaslyja, no njegovi dobri rezultati više i nisu iznenađenje jer vozač AlphaTaurija izuzetno je konstantan iz vikenda u vikend.

Pierre Gasly vozi izvrsno ove sezone. Možda bodovni učinak nakon pet utrka nije pravi odraz njegovih nastupa jer skupio je 16 bodova i nalazi se na devetom mjestu u ukupnom poretku vozača, a realno je prema svojoj brzini mogao skupiti i nešto više, da nije bilo određenih pehova ili krivih strateških odluka.

Od 17 održanih slobodnih treninga, vozač AlphaTaurija je čak 16 završio među prvih deset, a sličan skor ima i u kvalifikacijama jer jedino u Španjolskoj nije ušao u Q3.

Prvi dan Velike nagrade Azerbajdžana također je razveselio Pierrea, koji je oba treninga završio među prvih šest: “Stvarno je bio dobar petak za nas, pozicije šest i pet. Ovo je vrlo teška staza, na kojoj je lako napraviti pogrešku.”

“Zato smo morali ići korak po korak, ali od prvih par krugova imao sam dobar osjećaj. Mogao sam pritiskati do granica, par sam puta otišao i preko granica, ali dobro. Jedino se tako može izvući maksimum iz bolida. Dobar dan, ponovno je vrlo tijesno u poretku i s uzbuđenjem ću čekati sutra da vidim što možemo napraviti sutra u kvalifikacijama.”

Prije kvalifikacija za VN Azerbajdžana vozači imaju još jedan trening. Upitan hoće li na tom treningu izabrati oprezniji pristup kako ne bi eventualno oštetio svoj bolid i doveo u pitanje nastup u kvalifikacijama, Gasly odgovara:

“Ne, ne želim biti oprezan. Želim biti agresivan. Pokušati izvući sve iz bolida. Uvijek može bolje, no mi sada trebamo biti vrlo precizni s promjenama koje bismo željeli napraviti jer je danas bolid bio dobar. Nadam se da možemo napraviti još jedan korak više sutra.”

Najbolji kvalifikacijski rezultat Gaslyja je peto mjesto u Imoli. Prije dva tjedna u Monte Carlu bio je šesti, a ovoga vikenda ipak više razmišlja o utrci, znajući da mu dobra startna pozicija neće puno pomoći ako će u nedjelju faliti tempa.

“Kvalifikacije su ovdje ipak manje bitne nego u Monaku. Ovdje u Bakuu je ipak utrka najvažnija jer imate toliko prilika za pretjecanje. Zato ćemo se možda ovoga vikenda ipak više fokusirati na utrku, a ne toliko na kvalifikacije. Ipak, naravno da se želim dobro kvalificirati i dat ću sutra sve što imam”, najavio je francuski vozač.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
avatar
Yukihonda
04.06.2021. 20:00

Sve više mi se više dopada Gasli… nekako se ne spominje ali je uvijek u bodovima…

Related Posts
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x