Ferrari: Vratili smo se u realnost

Zauzevši prve startne pozicije u Monaku i Bakuu, razumljivo je da u Ferrariju budu malo razočarani što nisu mogli brže od petog vremena na današnjem slobodnom treningu za VN Francuske.

No, unatoč tome, Charles Leclerc i Carlos Sainz rekli su da je ipak bilo dosta pozitivnih rezultata nakon današnjeg dana.

“Osjećaj s bolidom zapravo je bio pristojan. Problem je u tome što znamo da povratkom na ovakav tip staze nećemo biti dobri kao u Bakuu ili Monaku.”

“Tako smo se malo vratili u stvarnost, ali istodobno, zadovoljni smo kad vidimo da balans automobila nije loš”, rekao je Sainz nakon svog dana.

Unatoč tome što je drugi slobodni trening završio za tri mjesta više od svog momčadskog kolege, Leclerc je izgledao nešto manje oduševljen izvedbom bolida:

“Sveukupno s balansom automobila, ovo je bio vrlo težak dan za sve. Vjetar je vrlo, vrlo jak, tako da je prilično nezgodno za vožnju.”

“Mislim da je u FP2 bilo malo bolje, više u skladu s onim što smo ovdje očekivali. Mislim da su Baku i Monako bila dva vikenda koja su bila puno bolja od onoga što smo očekivali, a ovdje smo malo više u skladu s onim što smo i očekivali.”

Čini se da će ponovo biti tijesna borba u sredini poretka. Samo 0,529 sekundi razdvaja Leclerca na petoj poziciji i Daniela Ricciarda na 14.

Leclerc je rekao da će u Ferrariju petak navečer provesti radeći na shvaćanju guma uoči subotnjih kvalifikacija:

“Za sutra će biti vrlo važno gume staviti u pravi radni pogon, jer je ovdje i uz vjetar vrlo teško imati dobre postavke. Također će biti vrlo važno podesiti da bolid bude lako voziti u kvalifikacijama.”

Total
11
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x