Ferrari: Očekuju nas vrlo teške utrke

Ako parafraziramo izjavu najboljeg košarkaša današnjice, Lebrona Jamesa, koji je rekao kako je NBA liga zabavnija kada je ekipa New York Knicksa dobra i konkurentna, jednako tako možemo reći kako Formula 1 poprima puno zabavnije obrise kada momčad Ferrarija ostvaruje dobre rezultate.

Velika Nagrada Monaka je donekle “prokrvila” obraze “Tifosa” nakon što je sjajnu utrku odvozio Carlos Sainz završivši na drugom mjestu. Naravno da bi slavlje bilo mnogo veće da “domaćin” Monte Carla, Charles Leclerc, nije imao problema s bolidom i samim tim nije mogao obraniti sjajan rezultat iz kvalifikacija u kojima je osvojio pole poziciju. Logično je da dobri rezultati povećavaju i očekivanja u sljedećim utrkama, pogotovo kada ste momčad Ferrarija. Dobra prilika za nastavak dobrih rezultata talijanske momčadi je VN Azerbajdžana koja se vozi na ulicama njihovog glavnog grada Bakua.

Brzina koju su ostvarili Sainz i Leclerc na uličnoj stazi u Monaku svakako im daje za pravo da se nadaju kako će rezultat biti sličan i u Bakuu, no staza uz Kaspijsko jezero sadrži ipak nešto drugačije karakteristike od gradskih ulica u Kneževini. Toga je svjestan i Ferrarijev trkaći direktor Laurent Mekies:

“Sada počinje dio sezone koji bi mogao biti vrlo kompliciran za nas. Ako je u Španjolskoj SF21 bolid bio očito treći najbolji na utrci i u Monaku pokazao potencijal za pobjedu, situacija će biti mnogo drukčija u sljedećim utrkama, počevši od Bakua.”

Ferrarijev trkaći direktor se također osvrnuo na odličnu konstruktorsku borbu između četiri momčadi koje predvode ostatak svijeta u Formuli 1. Mekies se ponajviše osvrnuo na sjajni Mclaren, koji je većinom radi odličnih vožnji Landa Norrisa ove sezone stigao do trećeg mjesta u poretku konstruktora, sa samo dva boda više od Ferrarija.

“Već ovaj vikend očekujemo vrlo snažan Mclaren, koji se mora dobro adaptirati prema karakteristikama utrke te mora preuzeti vodstvo unutar grupe ekipa koje su iza momčadi koje se bore za naslov prvaka. Također, vjerujemo da će Alpinea, AlphaTauri i Aston Martin isto tako biti veoma kompetitivni”, rekao je Mekies.

Mekies je također dodao kako će u sljedećim utrkama momčad Ferrarija biti nalik nogometnoj ekipi koja koristi defenzivni način igre i koja će svoju šansu čekati iz kontra napada. Plan Ferrarija ove sezone je svakako popraviti loš dojam koji je ostavila prošla sezona. Također, momčad iz Maranella će raditi na razvoju svog bolida do ljetne stanke, nakon koje slijedi potpuno okretanje razvoja bolida prema 2022. godini kada nam dolaze na snagu nova pravila u F1.

Trkaći vikend na ulicama Bakua momčad Ferrarija dočekuje sa 78 bodova na konstruktorskom kontu, dok su Sainz i Leclerc trenutno na 40, odnosno 38 osvojenih bodova. Očekujemo i dalje dobre rezultate Ferrarija, jer je u tom slučaju Formula 1 puno zabavnija za gledatelje.

Related Posts