Bottas: Ovo nije moj nivo izvedbe

Loš početak sezone Valtterija Bottasa nastavio se i na VN Azerbajdžana, a Finac je s desetog startnog mjesta završio tek na 12. mjestu. Zbunjen je nedostatkom tempa u svom Mercedesu W12, te nastoji što brže krenuti dalje iz noćne more u Bakuu.

Utrku je obilježio nedostatak tempa, a Bottas nije uspio puno napredovati. Nakon odlaska sigurnosnog automobila u drugoj polovici utrke, pao je čak za četiri mjesta.

“Nije bilo zabavno. To je zapravo prilično sličan osjećaj kao i u kvalifikacijama, ne razumijem baš. No, jasno je da nemamo dovoljno tempa. Od početka utrke, bilo je teško držati korak s automobilima ispred, a posebno – mislim da je to bio jedan od Aston Martina, oni su bili vidno brži.”

“Jedna od slabih točaka našeg automobila ove sezone je zagrijavanje guma i na odlasku sigurnosnog automobila sam se osjećao kao da stojim, te je bilo automobila koji su prolazili mimo mene i lijevo i desno”, dodao je. 

Ovo je i dalje najlošiji Bottasov početak sezone otkako se pridružio Mercedesu 2017. godine. Nalazi se tek na šestom mjestu u poretku vozača, iza McLarenovog Landa Norrisa i Ferrarijevog Charlesa Leclerca.

“Važno je zaboraviti ovaj vikend, jer znam da za mene osobno ovo nije moj nivo izvedbe”, zaključio je Valtteri.

U međuvremenu, šef njegovog tima, Toto Wolff, ponudio je jednostavan sažetak muka svojih vozača u Bakuu, rekavši:

“Bolida jednostavno nigdje nije bilo, a kada se to dešava na uličnoj stazi, gubite svako povjerenje.”

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Idi se nacugat u neku krčmu i zaboravi probleme

west 44

Sad gledaj kad u Francuskoj završi na pol-poziciji!

Lewis8

Vrijeme mu je da postane službeni broj 2.

Related Posts