Bottas očekuje početak pregovora o ugovoru

Valtteri Bottas želi osigurati budućnost u Mercedesu ovog ljeta. Finac zna da dolazi vrijeme za pregovaranje i osiguravanje mjesta u Formuli 1.

Utrka u Bakuu nije bila za pamćenje, završio je na lošem 12. mjestu, a ni u Monaku nije bilo bajno zbog odustajanja pri promjeni guma jer se potrošio vijak na prednjem desnom kotaču te ga nisu mogli zamijeniti. Kako mu ugovor s aktualnim prvacima istječe krajem ove godine, upitan je je li počeo razgovore o novom ugovoru s Mercedesom.

“Prije svega, još nismo pričali o tome jer je prvenstvo prilično zahtjevno te znate koliko je potreban mir pri radu, odnosno fokus na bitnijim stvarima a to su performanse.”

“Doći će vrijeme za to, sigurno. Još nije, ali vrijeme leti, pogotovo kad imamo tri vezana trkaća vikenda pa nećemo imati dovoljno vremena za te razgovore. Mislim da bi za mjesec dana mogli početi razgovore oko ugovora. Prema dosadašnjem iskustvu znam kako je dobro za sve da se što prije sve riješi. Bit će ubrzo, ali ne sad odmah,” rekao je Valtteri.

Momčadi poput McLarena, Ferrarija i Aston Martina imaju sigurne ugovore s vozačima za 2022. godinu, a Max Verstappen je dugoročno vezan za Red Bull. Bottas je upitan o svojoj budućnosti, te je izjavio da ima još godina ispred sebe.

“Prilično sam otvorenog uma, općenito o životu. Uvijek trebate uzeti svaku ponuđenu priliku jer ne znate što vam život donosi. Naravno, trebate imati jasne ciljeve u životu, čemu težite. To mi je uvijek bila nit vodilja, a također uvijek slušam svoje srce i idem za onim što me privlači.”

“I dalje uživam u Formuli 1, naravno najviše u utrkivanju na vrhu. Uživam jednako kao i u prvoj godini s Mercedesom, bez dileme.”

“Kad pogledam širu sliku, još je nekoliko dobrih godina ispred mene. Mislim da godinu za godinom napredujem u pojedinim područjima. Daleko sam od statusa najstarije vozača na gridu pa teoretski imam još vremena, ali ne znate što budućnost donosi. Razmišljam vikend za vikendom i vidjet ćemo što će se dogoditi,” zaključio je Bottas.

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
147 kt

Ja ti mogu sredit posao kod kolege u firmi. Trazi vozaca vilicara.

LUTHER

mercedes mora paziti jer očito je da je russell nezadovoljan u williamsu… i nebi se čudio da na neki način prekine ugovor s mercedesom, da nije njihov rezervni vozač, pa da pokuša u nekoj drugoj momčadi..iako nema previše izbora….mercedes mora paziti s bottasom jer očito da on nema više šta raditi u toj ekipi…

George

Bottas, rezervni vozač Mercedesa u 2022…

robif

Za HDZ ili?

F1 44

Zivi bili pa vidjeli

Deyo

Ja se sit ismejah. Ne znam zasto, ali prvo što mi pade napamet je film sa pokojnim Bob Hoskinsom Heart Condition, gdje glumi policajca koji uhapsi crnca i izvrijedja ga na rasnoj osnovi, a onda ode kod šefa koji je takodjer crnac, i kaže mu da se nada da to neće uticati na njegovu promociju. Tako i ovaj nesretnik, sve što je pokazao je bila čista katastrofa, treba biti sretan ako uopšte i ostane u F1, a ne da se nada produžetku ugovora. Štićenik mu je mozda moćan, ali ne baš toliko.

Related Posts