Alpine: Nema klauzule prema kojoj nam Mercedes može uzeti Ocona

Iako je potpisao trogodišnji ugovor s Alpineom, Esteban Ocon je jednim dijelom i dalje vozač vezan uz Mercedes, no iz Francuske momčadi naglašavaju da u ugovoru nema nikakvih klauzula prema kojima bi ga Mercedes mogao “oteti” prije kraja 2024.

Uoči Velike nagrade Francuske objavljen je potpis trogodišnjeg ugovora između momčadi Alpine i francuskog vozača Estebana Ocona. Taj ugovor jamči da će 24-godišnjak iz Evrauxa voziti za Alpine minimalno do kraja 2024. godine.

Poznato je da Ocon ima vezu s Mercedesom, što je komentirao na sljedeći način: “Ja sam u potpunosti vozač Alpinea za sljedeće tri godine, tako stvari stoje u ovome trenutku. Sigurno, veze s Mercedesom i dalje postoje, ali ono što sada radim vezano je uz Alpine i samo Alpine.”

Ranije u svojoj karijeri Ocon je bio član Mercedesovog programa za razvoj mladih vozača, a 2019. godine imao je ulogu testnog vozača. Čak ga se spominjalo i kao eventualnu opciju za Mercedes u 2020., no naposljetku je potpisao za Renault.

Renault je kasnije postao Alpine, a Ocon će sigurno odraditi ugovor do kraja, tvrdi Laurent Rossi, CEO francuske momčadi.

“On je vozač čija je karijera vezana uz Mercedesov menadžment, ali to je sve. Ne postoji klauzula prema kojoj bi ga Mercedes mogao izvući iz naše momčadi. Ostaje s nama sljedeće tri godine.”

Rossi je još odaslao i poveću količinu komplimenata na račun Estebana: “Odličan je u pogledu podešavanja bolida, jako me podsjeća na Alaina [Prosta]. Vrlo je dobar u izvlačenju maksimuma iz bolida i stalno napreduje. Prokleto je brz – dajte mu bilo koji bolid i bit će brz. Pokazuje to u kvalifikacijama. To ga čini vrlo dobrim vozačem.”

Za neke je možda malo iznenađenje potpis tako dugačkog ugovora i ovako rano u aktualnoj sezoni, no u Alpineu su procijenili da žele imati sve posloženo za idući ciklus koji kreće s 2022. godinom i ne žele rano izgubiti vozača.

“Želimo biti ovdje na duge staze i željeli smo se osigurati već na prvom koraku za taj trogodišnji period koji kreće sljedeće godine. Vidjeli smo dovoljno od Estebana, znamo da je dobar. Ne želim opet tražiti novog vozača za dvije godine. Nedavna prošlost pokazala je da to nikad ne ispadne dobro – ako imate dobrog vozača, želite ga zadržati.”

“Mislim da je ovo dobro za nas, a dobro je i za njega. Esteban je minimalno vozač za Top 10, tako da nismo mogli napraviti veliku pogrešku. Za mene tu nije bilo nikakve dileme. Ovo je dio našeg dugačkog putovanja i Esteban se u to dobro uklapa”, poručio je Rossi.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
robif

Imaju Russella pa su te pustili da uzivaš

Webmaster

A Žalonso????

1borna

Alonso odlučuje sam po svojoj želji, sumnjam da će propustiti slijedeću godinu nakon veleikog reseta. Ako bude zadovoljan i postigne dobre rezultate 2022 možda nastavi i dalje?

Related Posts