Alonso: Sretan sam nedjeljama, nisam sretan subotama

Iako je samo dvije utrke uspio završiti među prvih deset, Fernando Alonso kaže da je većim dijelom zadovoljan svojim povratkom u Formulu 1. Ističe nastupe u kvalifikacijama kao segment na kojemu treba najviše raditi.

Uoči šeste utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 2021. godine, momčad Alpine nalazi se na sedmom mjestu konstruktorskog poretka sa 17 bodova. Pritom je Esteban Ocon doprinio s 12, a povratnik u sport, Fernando Alonso, s tek pet bodova. Francuz je u puno boljoj formi trenutno i ima četiri plasmana u Top 10 u nizu.

Na prošloj utrci u Monaku, španjolski je vozač kvalifikacije završio eliminacijom već u Q1 pa nije posebno iznenađenje da upravo taj dio trkaćih vikenda vidi kao ključni problem.

“Sretan sam nedjeljama, nisam sretan subotama”, kaže dvostruki prvak svijeta iz 2005. i 2006. pa objašnjava: “Jasno, postoji par stvari na kojima moramo nastaviti raditi, posebno se to odnosi na pripremu guma. Teško nam je zagrijati gume, posebno subotom.”

“Više ili manje sam zadovoljan nastupima u nedjeljnim utrkama. Završio sam u bodovima dvaput, triput nisam, no završio sam nekoliko desetinki od bodova jer smo bili u toj skupini bolida od 10. do 13. mjesta. Mislim da je pitanje vremena jer stavljamo stvari na pravo mjesto i nisam previše zabrinut u pogledu performansi.”

“Što se tiče sreće ili osjećaja u vezi mog povratka, iskreno mislim da je bolje nego što sam očekivao. Jako uživam u svakom vikendu, čak mi nedostaje Grand Prix okruženje u vikendima u kojima nema utrka. Kad ćemo imati tri utrke u tri vikenda, Francusku pa dvije Austrije, uživat ću jer volim kad utrke dolaze jedna za drugom.”

Prije toga ipak treba odraditi i Veliku nagradu Azerbajdžana, na uličnoj stazi u Bakuu. Fernando je na toj stazi vozio tri od održane četiri utrke, sve s bolidom McLarena. Veliku nagradu Europe 2016. nije završio zbog kvara mjenjača, no sljedeće dvije godine je Velike nagrade Azerbajdžana završavao među osvajačima bodova.

Uspio je 2017. iz posljednjeg startnog reda doći do devetog mjesta, a godinu kasnije osvojio je vrlo dobro sedmo mjesto.

Related Posts