Alonso pun samopouzdanja iščekuje utrku

U kvalifikacijama za VN Štajerske Fernando Alonso je ostvario dobar plasman. Završio je deveti, što je nakon kazne Yukiju Tsunodi postalo osmo startno mjesto za startni grid. Ovo mu je treći za redom start među prvih deset.

Nakon kvalifikacija je bivši dvostruki svjetski prvak izjavio kako je sretan ovakvim ishodom te da ima više povjerenja u bolid.

“Sretniji sam. Definitivno imam više povjerenja u bolid, bolje razumijem gume i mogu više izvući subotom [u kvalifikacijama]. Nedjeljama nisam imao problema, subotama jesam, ali sad je osjećaj bolji.”

“No, subota je, mislim, bila teška svima. U petak smo imali bolji osjećaj. Na trećem treningu smo primjetili znakove da gubimo dio performansi. I da, u kvalifikacijama nema mjesta za pogrešku – svi smo unutar dvije desetinke što je prilično stresno. Uz to, tu su i pravila oko granica staze. Tako je pritisak bio na svima nama, ali sretan sam s plasmanom u prvih deset,” rekao je Fernando.

Za utrku je najavljena 40%-tna mogućnost kiše. Alonso upravo u tome vidi dodatnu dozu prijetnje jer su sve sesije dosad bile u suhim uvjetima.

“Sretan sam gdje sam sada, ali istina je da postoji šansa za kišu tijekom utrke te će to biti mala nepoznanica za sve nas. Volio bi da smo imali jedan slobodni trening u mokrim uvjetima kako bi se bolje pripremili, ali to se nije dogodilo. Ako kišilo, isto je za sve,” zaključio je Alonso.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
RAJUS

Sampion ostaje sampion. Kako bi ga bilo dobro vidjeti vec ove sezone na podijumu. Imam utisak da je Alpine bolja na brzim stazama, no vidjecemo. Danas kisa. Evo na live meteo padaa

RS172

Drago mi jenzbog starog vuka sto je pronasao brzinu i opet brzinod ocona i treninzima i kvalifikacijama. Mislim da se alpine zaj***o sto je potpisao ocona na 3 godine racunajuci da je brzinod alonsa,a alonso se tek sad poceo prilagodjavati bolidu. To je jedna stvar,a druga stvar je sto ce ga alonso demolirati 2022 kada formula bude slicnija onoj formuli koja ga je dovela do prvaka 2005-06. Tek tada ce alpini biti jasno sto su napravili. Ocon je tek osrednji vozac. Trebali su zapikirati rusella ili gaslya.

Yukihonda

Gp2 možda još bude nešto od tebe samo sada puno manje ser… jer si svjestan svojih god…

Related Posts