Alonso: Kad okusite pobjedu, mrzite gubiti do kraja života

Povratnička sezona Alpineovog vozača zasad protječe u tonu prilično promjenjivih rezultata, no Fernando Alonso jako dobro zna koji je krajnji cilj…

Prvih šest utrka u povratničkoj sezoni Fernando Alonso odradio je s promjenjivim uspjehom. Tri je utrke uspio završiti među deset najboljih, a rezultatski mu je najuspješnija bila Velika nagrada Azerbajdžana prije tjedan dana, na kojoj je osvojio šesto mjesto.

Naravno da to nije rezultat kojeg bi Alonso posebno slavio, ali u ovom mu trenutku može ponuditi dozu optimizma za ono što dolazi.

Fernando je u svojoj karijeri doživio različite situacije, od borbe za naslov prvaka s Renaultom ili kasnije s Ferrarijem pa do vožnje za jednu od najslabijih momčadi na gridu, što je na primjer bio McLaren 2015.

“Kad imate bolid s kojim možete pobjeđivati, to je magično u ovom sportu. Do tog trenutka, sve spada u pripremu. Drugačiji je pristup trkaćim vikendima. Sve što činite dok nemate paket s kojim možete u borbu za prvenstvo, mislim da je to samo priprema za trenutak u kojem ćete to imati. Morate se pobrinuti da napredujete svakog dana.”

“To znači rad na slabostima bolida, slabostima u stilu vožnje, startnoj proceduri ili zaustavljanjima u boksu. Dakle, na svim stvarima koje utječu na trkaći vikend. Morate biti spremni”, kaže dvostruki prvak svijeta iz 2005. i 2006.

Španjolac vjeruje da će u narednim godinama ponovno imati mogućnost boriti se pri vrhu poretka. Sve momčadi, među njima i Alpine, nade polažu u veliku promjenu pravila sljedeće sezone. Fernando ističe da vozač ne treba niti biti u Formuli 1, ako ne vjeruje u to da je materijal za prvaka svijeta.

“Ako ćemo biti u poziciji boriti se za Svjetsko prvenstvo 2022., 2023. ili 2024., onda kao momčad moramo biti spremni izdržati pritisak u žaru borbe tijekom važnih trenutaka utrka.”

“Svaki vozač u paddocku vjeruje da se može boriti za naslov prvaka svijeta s kompetitivnim paketom. Siguran sam da se svi tako osjećamo jer inače nemate razloga biti ovdje. Svaka kompetitivna osoba voli pobjeđivati u svemu što čini, ali to često nije tako u Formuli 1 i automobilizmu općenito.”

“Jednom kad okusite pobjedu, mrzite gubiti do kraja vašeg života”, poručio je Fernando.

8 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Emil

Ajme, koliko još mržnje te čeka moj Alonso. Vidi li neko kraj toj mržnji?

mody

ma nema sanse da ce on s ovim bolidom ikada vise bit prvak,,

west 44

Isprani je prošlost još od 2007!!!

Yukihonda

Eee kako je tek Hamu???

Webmaster

Istina,slažem se,samo nema više tvog frenda Muljatorea da ti namješta pobjede.

Deyo

Dotični mu je namjestio jedino onu pobjedu u Singapuru. Sve ostalo je kod njega bilo čisto. Što se mene tice, momenti njegove briljantnosti su se vidjeli 2006. kada je Mosley htio pomoći Schumacheru da se oprosti od F1 8om titulom, pa jednu po jednu komponentu na Renaultu proglašavao nelegalnom, cak ga i u kvalifikacijama nepravedno kaznjavali, kao ono u Monzi, a on uz sve to je gurao i nije dozvolio da mu slome duh, i na kraju osvojio titulu.

loni

Aleluja….

B4c4

Briatore je bio na čelu Benettona oko kojeg se i dan danas lome koplja oko njihove legalnosti, s obzirom da je upravo taj isti Flavio bio na čelu Renaulta spomenute 2006, ne bih s tolikom sigurnošću govorio da je Mosley htio napraviti nelegalni bolid a da on to u stvari nije bio. Ipak je Flavio pravomoćno osuđen za muljažu i izbačen iz F1.

Related Posts