Alonso: Iskoristili smo pruženu priliku

Kaotična VN Azerbajdžana ponudila je šokantan rasplet utrke pri kojemu se Fernando Alonso, Španjolac u francuskoj momčadi, vrlo spretno snašao. Nakon sjajnih reakcija prilikom restarta utrke, Alonso je ugrabio rezultat sezone, solidno šesto mjesto. Šesto mjesto u Bakuu je ujedno i najviši ovogodišnji plasman Alpinea.

Fernando Alonso je utrku započeo dobrim startom. Nakon nekoliko zavoja prvog kruga prestigao je trojicu vozača te se našao na sedmoj poziciji. No, kako je počeo gubiti tempo za ostalim vozačima, Alonso se ubrzo našao van zone osvajača bodova, a prisilnim odustajanjem Estebana Ocona šanse za dobar rezultat Alpinea su počele blijediti.

Nova prilika za Alonsa, baš kao i za ostatak poretka, otvorila se uslijed ponovljenog starta nakon crvene zastave koju je uzrokovao tada vodeći Max Verstappen. Pri ponovljenom startu Fernando Alonso se nalazio na desetom mjestu, no izvrsnim manevrima, napadima, a kasnije i branjenjem pozicije, ovaj stari lisac je dosegnuo šesto mjesto te tako napravio najbolji rezultat nakon tri i pol godine.

“Imali smo dobar tempo u toj utrci od dva kruga”, rekao je u šali, pa nastavio: “Bilo je zabavno i uzbudljivo imati otvorene okršaje na stazi u posljednja dva kruga kada znaš da nitko ne treba čuvati gume.”

“Odradili smo solidan vikend u Bakuu, pa mislim da bi deseto mjesto bila premala nagrada. Sretan sam sa šestim mjestom i zadovoljan što smo dograbili malo bolje bodove. Dečki su napornim radom to svakako zaslužili”, konstatirao je Alonso.

Tijekom cijelog vikenda tempo Alonsa je bio u Top10 na stazi te je Alonso vidio priliku za napredak nakon dobrog starta, no kako je tempo slabio već su ga u ranoj fazi utrke prestizali brojni vozači što ga je umalo ostavilo bez bodova.

“Da, bio sam iznenađen nedostatkom tempa. Simulacija utrke prilikom drugog slobodnog treninga se činila vrlo povoljnom, no u stvarnosti sam u ranoj fazi utrke bio tri ili četiri desetinke sporiji nego ostali vozači.”

“Pokušali smo biti kreativni sa strategijom, pokušali činiti undercut, kockali se s gumama, no kada imaš slab tempo nikakva strategija ti ne može pomoći. Na posljetku smo imali sreće, otvorila nam se prilika i iskoristili smo je”, zadovoljan je bio Fernando Alonso.

Nakon Velike nagrade Azerbajdžana Fernando Alonso se popeo na 11. mjesto u ukupnom poretku vozača s ukupno 13 bodova. Bod manje ima njegov momčadski kolega Esteban Ocon koji je odustajanjem u Bakuu prekinuo niz od četiri utrke u kojima je osvajao bodove.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
RAJUS

Realno Alpine-Renault je tek 7.ekipa u sezoni .Oni ne mogu na stazi preteci ni Alpha Tauri niti Aston Martin. Jedino splet okolnosti ili dobri manevri Alonsa i Ocona mogu donijeti 6. ili 7. mjesto i to je to . Cak u nekim situacijama je i Alpha Romeo brza od njih…Ostaje da se nadamo da ce Renault tokom sezone posboljsati performanse. Alonso zasluzuje da ima dobar bolid.Ipak je on poslao Shumahera u penziju 2006. godine

r.u.m.

Točno se slažem,izvuku nešto iz kvalifikacija i onda dok još gume rade izdrže 2,3 kruga i počnu padati u tempu utrke,ja volim Alonsa ali realno 40 godina je tu i točno zato gubi te pola sekunde od Okona htjeli mi priznat ili ne ali to je tako.Ne možeš se ti nositi više s onim Alonsom od 23 godine isto tako i sada sa ovim mladim vozačima,nešto dobije na iskustvo ali to je premalo za neke veče rezultate. Čini mi se da su u Renaultu rekli da zadržavaju stari motor ove godine kako bi se posvetili večem napretku ili kako da… Read more »

mody

dpobra utrka u baku good job vetrel gasly perez takva postolja volim

NoOne

Bravo, Alonso…. Dobro si rekao, imali ste dobar tempo 2 kruga. Ja bih više više volio da se ne boriš za 13. ili 14. poziciju gdje momentalno jeste, nego bar za 4. ili 5. poziciju. Ali Renault momentalno je jako, jako loš, a bojim se i da je ovo bio samo tvoj bljesak.

Related Posts