Vettel: To je bilo ono što smo čekali

Nakon pet utrka u novoj sezoni i isto toliko u novoj momčadi, Nijemac se bodovno napokon maknuo s nule.

Na Velikoj nagradi Monaka dobre su kvalifikacije pola posla, a Sebastian Vettel smjestio je svoj Aston Martin na osmu startnu poziciju. Međutim, nije na tome stao, već je i u utrci uspio napredovati.

Jasno, jedno mjesto je zaradio već prije starta zbog povlačenja iz utrke njegovog bivšeg momčadskog kolege Charlesa Leclerca, no dobrom vožnjom i mudrom strategijom, uspio je “preskočiti” Lewisa Hamiltona i Pierrea Gaslyja te zauzeti izvrsno peto mjesto.

Četiri utrke djelovao je vrlo nekonkurentno, a sada u jednom nastupu zaradio deset bodova i prestigao u poretku svog momčadskog kolegu Lancea Strolla, koji je također solidno odradio utrku u Kneževini, osvojivši osmo mjesto.

“Bio je to dobar dan, oba bolida u bodovima. To je ono što smo čekali”, zadovoljno će Vettel. “Vrlo važan dan za sve nas, za momčad i ljude, a također dobra poruka svima u tvornici. Monako uvijek ima potencijal biti posebna utrka, a sve je išlo nama u prilog ovoga vikenda.”

“Prvi bodovi bili su pitanje vremena, a godina je duga. Peto je mjesto jako dobar rezultat za nas. Nosimo te bodove i nadamo se da možemo biti podjednako dobri u Bakuu. Opet na uličnoj stazi, iako je njezina priroda znatno drukčija. Vrlo je brza s jednim dugačkim pravcem, ali vidjet ćemo što možemo napraviti.”

Sebastian se nada da je monegaški Grand Prix dobra najava onoga što slijedi u nastavku dugačke sezone. Više ovakvih nastupa doista bi mu trebalo jer ovo je bio tek drugi Vettelov ulazak u prvih pet od početka 2020. godine.

Related Posts