U Virovitici se otvara karting sezona Prvenstva Hrvatske

U vikendu 29. i 30. svibnja četiri bodovne utrke za Državno prvenstvo.

VIROVITICA – Virovitica je ove godine domaćin otvorenja nove karting sezone s dva natjecanja 23. i 24. Nagrade Virovitice bodovanih za Prvenstva Republike Hrvatske, a u okviru kalendara Hrvatskog auto i karting saveza.

Zalaganjem iskusnih karting entuzijasta Auto karting kluba Cobra Virovitica, podržanih pokroviteljima Gradom Virovitica i Romić-Promet.d.o.o., u tom će se gradu i na tamošnjoj znanoj stazi dugoj 829 metara, 29. i 30. svibnja, održati dva natjecanja, s ukupno četiri bodovne utrke, za koje su pristigle prijave 28 vozača iz 13 hrvatskih klubova. Uz nekolicinu već znanih vozača pojavljuje se i nekoliko novih, što garantira uzbudljive i krajnje neizvjesne vožnje.

Višestruki državni prvak, prošle godine upravo na svojoj virovitičkoj stazi povratnik među kartingaše Filip Romić,  predvodi najbrojniju ekipu domaćina AMKK Cobra, ujedno i ekipne prvake Hrvatske. U klasi KZ2 očekuje se ogled dvojice ponajboljih hrvatskih kartingaša, Romića i Zagrepčanina Jana Pokosa (AKK Fly with Kolman), dok u obranu naslova prvaka, što u svojim dosadašnjim, što u „jačim“ klasama, uz Romića  kreću i Vito Gajski Kustec (AK Ivanić), Mihaelo Zorić (KK Rijeka), Marko Turk (KK Koprivnica), Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica) i Nikola Samaržija (AMKK Cobra Virovitica).

U petak, tijekom dana, od 10 do 18 sati voze se slobodni treninzi, a subotnja i nedjeljna satnica su identične: od 9 sati službeni trening u pet skupina, od 10,30 do 12 sati mjerenje vremena za startne pozicije, od 12,30 sati prve bodovne utrke, a od 14,30 druge. Oko 16,30 sati svakog je dana predviđeno proglašenje najuspješnijih.

Virovitičkom klubu pomoć su kao pokrovitelji pružili Grad Virovitica i Romić-Promet d.o.o.

Total
0
Shares
Pretplati se
Obavijesti o
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Related Posts
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x