SLUŽBENO: Odgođena VN Turske; dvostruki program u Austriji!

Nakon oduševljenja navijača Formule 1 zbog nastavka utrkivanja na svima dragoj stazi pored Istanbula, a posebice nakon vjerojatno najbolje utrke sezone 2020., utrka u Turskoj se ipak neće voziti u predviđenom terminu, a kao zamjensku utrku ćemo imati dvostruki program u Austriji.

Može biti slika sljedećeg: cesta i tekst

Kao što se prethodnih dana i špekuliralo, VN Turske neće moći biti u kalendaru Formule 1 zbog mjera obavezne karantene za sve sudionike na povratku iz Turske. Promotor utrke je od čelnika Formule 1 zatražio da se utrka odgodi te da se tijekom sezone potencijalno ponovno uvrsti u kalendar, ako za to bude potrebe i ako bude mogućnosti.

Slijedom toga, promotori Formule 1 su uspjeli dogovoriti dodatnu utrku u Austriji koja će imati naziv VN Štajerske, kao i prošle godine, a održat će se u terminu predviđenom za VN Francuske posljednjeg vikenda u lipnju od 25. do 27.6. VN Francuske je zbog toga pomaknuta tjedan dana ranije te je na rasporedu od 18. do 20.6. Druga utrka u Austriji će se održati prema rasporedu prvi vikend u srpnju.

Stefano Domenicali je u ime Formule 1 kratko izjavio da mu je žao što se utrka u Turskoj neće moći održati te se zahvalio svim sudionicima na fleksibilnosti u ovim teškim vremenima pandemije.

”Silno smo se veselili povratku u Tursku, ali zbog uvjeta na povratku iz države nismo mogli održati utrku u predviđenom terminu. Formula 1 je još jednom pokazala kako se može brzo prilagoditi na promjene te ćemo dodatnom utrkom u Austriji održati kalendar na predviđene 23 utrke.”

”Želio bih se zahvaliti promotorima u Turskoj na svim pokušajima da do ovoga ne dođe, kao i našim partnerima u Austriji i Francuskoj na brzoj prilagodbi kako bismo uspješno održali utrke. Imali smo vrlo uspješne razgovore sa svim promotorima ove godine te se nadam da ćemo i u budućnosti imati dobru suradnju,” rekao je. 

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Desmosedici

Već vidim kako će biti “cirkusa” sa prelaskom preko gabarita staze u zadnja dva zavoja na onoj strmini prema startno-ciljnoj ravnici.

robif

E to je več šteta

Emil

Bit će dobre borbe u zemlji Tote Vuka na stazi Crvenih Bikova! Zvuči ko neki Western. Žao mi zbog Turske ali dobra je i ova opcija.

mody

Bojim.sw da ce biti jis otkazivanja sumnjsm.da ce biti utrke u sungaporu japanu brazilu australiji

Lewis8

Hoće li biti aezone 2021.?

mody

Idi gledat mercedes kako unistava f1

Related Posts